Amerikansk nettsted slakter Microsofts nyeste Windows-påfunn: – Dette imponerer meg ikke i det hele tatt

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: Microsoft)

I den nyeste oppdateringen av Windows 10 reklamerer Microsoft for Onedrive igjennom filutforsker-funksjonen. 

– Med den nye oppdateringen maser Microsoft på brukerne sine om å kjøpe abonnement til Onedrive, skriver skribent Ryan Whitwam for Extremetech.

Onedrive er Microsofts egen skylagringstjeneste. Alle Windows 10-brukere får fem gigabyte med lagring gratis, men selskapet tilbyr også utvidet lagring mot betaling.

– Jeg er ikke imponert over Microsoft

Det er denne funksjonaliteten Microsoft nå reklamerer for i filutforskeren. 

– Jeg er ikke imponert over Microsofts nye måte å reklamere på. Ikke i det hele tatt, kommenterer skribent Joel Hruska i kommentarfeltet til Extremetech

Han fikk opp meldingen da han kjørte den nye Windows 10-oppdateringen i en testlab i redaksjonen. 

Selv om man kan krysse ut reklamen, er det uklart om den vil dukke opp igjen på et senere tidspunkt, skriver Extremetech. 

(artikkelen fortsetter under)

Microsoft har begynt å reklamere for Onedrive i sin filutforsker. Det er ikke første gang Microsoft har reklamert for egne produkter i Windows 10. – Dette imponerer meg ikke i det hele tatt skriver Extremetech skribent Joel Hruska.
Microsoft har begynt å reklamere for Onedrive i sin filutforsker. Det er ikke første gang Microsoft har reklamert for egne produkter i Windows 10. – Dette imponerer meg ikke i det hele tatt skriver Extremetech skribent Joel Hruska. Foto: Faksimile/Extremetech

Ikke første gang

Nettstedet skriver videre at reklamen er en av flere i en rekke metoder selskapet benytter for å huke inn brukere til nye inntektskilder. 

Ifølge det amerikanske nettstedet har det blant annet dukket opp reklame for Windows-produkter på det låste skrivebordet tidligere.

– Det er veldig rart at det dukker opp reklame i Windows 10. Kanskje tror Microsoft at brukerne har blitt så godt vant til reklame på internett at vi ikke bryr oss om en til. Faktumet er likevel at folk betaler for Windows 10. At selskapet da tvinger reklame på oss er svært kritikkverdig, skriver Whitwam for Extremetech

Kommentarer (51)

Kommentarer (51)
Til toppen