Amerikansk partner ville kjøpe opp Framfab

Den amerikanske konsulentkjempen EDS ville kjøpe opp Framfab, men endret mening i tolvte time. Det ble for høy risiko, mente selskapet.

Det er Dagens Industri som i helgen kunne fortelle at EDS, ett av verdens største konsulentselskap, var nær ved å kjøpe opp kriserammede Framfab. I stedet ble det et utstrakt samarbeid mellom de to selskapene.

Man kunne få den samme positive effekten ut av et slikt samarbeid, mente EDS. Det bekrefter Steve Leonard, EDS-sjefen som initierte samarbeidet med Framfab, ovenfor Dagens Industri.

- Vi overveide å kjøpe hele selskapet, men det ble ikke slik av flere årsaker. Til dels mente vi ikke at vi tjente så mye på det. Et kjøp ville ikke gi oss mer kompetanse eller flere verktøy for å hjelpe oss i Norden. Delvis innså vi at den økonomiske virkeligheten endres raskt og at det fantes en risiko der, sier Leonard til Dagens Industri.

EDS hadde tre valg: Kjøpe opp Framfab, bygge en allianse med Framfab eller enkelt og greit bygge opp en egen organisasjon i Norden. Valget falt på allianse-bygging, slik digitoday.no tidligere har rapportert.

Det store amerikanske selskapet avslørte i helgen at de har tatt flere selskaper i Norden nærmere i øyesyn, med tanke på samarbeid eller oppkjøp. - Vi har dessuten fått flere spørsmål om vi skulle være interessert i å kjøpe, sier Leonard til Dagens Industri.

Alliansen mellom de to selskapene innebærer at EDS får en styreplass i selskapet, samt at EDS kjøper Framfabs datterselskap Driftsbolaget for 10 millioner svenske kroner. EDS får også tilgang til Framfabs konsulenter.

Til toppen