Amerikansk piratnettsted stengt av justismyndighetene

iSONews, et nettsted kjent for å formidle informasjon om tilgjengelige piratkopier av film og programvare, er blitt gjort delvis utilgjengelig etter amerikanske justismyndigheters inngripen.

iSONews, et nettsted kjent for å formidle informasjon om tilgjengelige piratkopier av film og programvare, er blitt gjort delvis utilgjengelig etter amerikanske justismyndigheters inngripen.

Ifølge Reuters ble nettstedet iSONEWS.com stengt av det amerikanske justisdepartementet onsdag denne uken etter at eieren i desember erkjente seg skyldig i å ha omsatt databrikker (modchips) som gjør det mulig å spille piratkopiert spill på Microsofts Xbox-maskiner.

Mye tyder likevel på at justismyndighetene ikke har fått kontroll over selve nettstedet, men bare DNS-serveren som domenet isonews.com er registrert på. IP-adressen isonews.com var knyttet til er blitt endret til 149.101.1.91, men siden DNS-oppføringer gjerne mellomlagres i andre DNS-servere verden over, vil det ta tid før endringen er blitt registrert overalt. Avhengig av hvilken DNS-server nå er tilknyttet, vil man nå enten komme inn på den nye siden som justismyndighetene kontrollere (altså med IP-nummer 149.101.1.91), eller inn på det vanlige nettstedet, som ligger på serveren med IP-nummer 66.201.243.172.

På grunn av denne litt underlige måten å stenge nettstedet på, har det kommet spekulasjoner om at DNS-serveren som iSONEWS benytter, er blitt utsatt for et hackerangrep og ikke en inngripen fra justismyndighetene.

En pressemelding på det amerikanske justistdepartementes nettsted for datakriminalitet, Cybercrime.gov, bekrefter at eieren av iSONEWS.com har overlatt nettstedet til myndighetene. Dette har medført rykter om at også dette nettstedet er blitt angrepet av hackere.

Men med utgangspunkt i at de første meldingene om endringene i DNS-serverne kom allerede onsdag ettermiddag, er det nå grunn til å tro at eventuelle uautoriserte endringer nå ville ha blitt rettet opp.

Til toppen