JUSS OG SAMFUNN

Amerikansk politiker inntar Second Life

En amerikansk kongressmann satser på Second Life for å fremme seg og sitt partis politikk.

Den amerikanske kongressmannen George Miller fra det demokratiske partiet holdt i går en pressekonferanse i den virtuelle 3D-verdenen Second Life.

Dette skal være første gang en framtredende politiker fra den virkelige verden har inntatt Second Life for å drive politikk. Miller representerer et distrikt rundt teknologibyen San Francisco i delstaten California.

Pressekonferansen ble ifølge CNet News arrangert i en virtuell utgave av den kongressbygningen i hovedstaden Washington. Deltakerne var avatarer, og Millers uttalelser ble kjørt gjennom en streamet audio-sending.

Miller benyttet anledningen til å prate om demokratenes 100-timers plan, navnet de har gitt sin plan for å raskt få gjennomført det de mener er viktige saker om blant annet heving av minstelønnen i USA.

– [Second Life] vil utvikle seg til et viktig forum for kongressmedlemmer i begge partiene, sier Miller til CNet News.

Second Life har passert to millioner registrerte brukere, men det er noe usikkert hvor mange av disse som kan regnes som aktive reelle brukere. Linden Labs, selskapet som utvikler og drifter Second Life har tidligere sagt at omtrent ti prosent av de som har registrert seg, fortsatt er aktive brukere etter noen måneder. Det tyder således på at det reelle tallet kan ligge nærmere 200.000 aktive brukere.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.