Amerikansk spamversting arrestert

En av verdens ti verste spammere skal være arrestert i San Francisco.

Amerikansk spamversting arrestert

En av verdens ti verste spammere skal være arrestert i San Francisco.

San Francisco (NTB-AP-AFP): Hvis du er lei av utenlandsk søppelpost i innboksen din, kan du nå håpe på bedre tider. Amerikansk politi har nemlig arrestert en mann som antas å være en av verdens ti verste spammere.

Den 27 år gamle Robert Alan Soloway er mistenkt for å ha brukt et nettverk av datamaskiner til å sende ut flere titall millioner e-poster til mottakere verden over. Han ble pågrepet i Seattle nordvest i USA etter ordre fra en storjury, skrev nyhetsbyrået AP torsdag.

– Han er en av verdens ti verste spammere. Han har skapt enorme problemer for kundene våre, så dette er svært gode nyheter, sa Tim Cranton som arbeider som jurist for programvaregiganten Microsoft.

Svindel
Den amerikanske storjuryen kunngjorde i forrige uke en siktelse på 35 punkter mot Soloway. Siktelsen omfatter blant annet svindel ved bruk av post eller telekommunikasjon, misbruk av andre menneskers identitet og «hvitvasking» av penger.

Soloway sier seg ikke skyldig på alle punkter. Dommeren i saken har bestemt at den tiltalte selv må betale utgiftene til forsvarsadvokater, fordi han skal ha god råd – selv etter at myndighetene har sperret fire av hans bankkonti.

Robert Soloway bor ifølge aktor i saken Kathryn Warma i en luksusleilighet og han kjører en dyr Mercedes kabriolet. Aktoratet vil ha inndratt et beløp på 773.000 dollar eller 4,7 millioner kroner, som Soloway skal ha tjent på spammingen sin.

Fortsatte
Han fortsatte ufortrødent med virksomheten selv etter at han ble dømt til å betale Microsoft 7 millioner dollar (42,5 millioner kroner) i erstatning i en sivil rettssak i 2005. Et lite internettselskap som ble utsatt for Soloways misbruk, er tilkjent hele ti millioner dollar.

Nå risikerer han ifølge AP flere tiår i fengsel for brudd på straffeloven. Ifølge juristen Jeff Sullivan er denne saken den første der USAs føderale påtalemyndighet har brukt loven om tyveri av annen persons identitet som grunnlag for en tiltale.

Mottakerne av Soloways søppelpost ble invitert til å klikke på en lenke til hans eget nettsted. Der fikk de tilbud om å få sendt ut sin egen «spam» i et antall på opp til 20 millioner over en to ukers periode, til en pris av bare 495 dollar eller 3.000 kroner.

    Les også:

Til toppen