Amerikansk telefusjon i vasken

T-Mobile og Sprint stuper på børsen.

Amerikansk telefusjon i vasken
Megafusjonen mellom Sprint og T-Mobile blir det ingen ting av, og årsaken er den samme som da AT&T ble nektet å kjøpe T-Mobile for noen år siden: Amerikanske myndigheter frykter det ville skadet konkurransen. Det kan åpne for et nytt bud fra franske Iliad, kjent for sitt lavprisselskap Free Mobile. Bilde: T-mobile

Forsøket på å spleise de amerikanske mobiloperatørene Sprint og T-Mobile har strandet. Sprint har trukket sitt bud etter signaler om at USAs konkurransemyndigheter vil sette foten ned.

En fusjon ville ha skapt en aktør som kunne hamlet opp med gigantene Verizon og AT&T, som er USAs to største teleselskaper. Det ville også ha redusert antall landsdekkende mobilnett fra fire til tre, en utvikling myndighetene altså ikke ønsker.

Aksjekursene til begge selskapene raste nedover da nyheten ble kjent, melder Reuters. I utvidet børshandel stupte markedsverdien til Sprint ned 16 prosent, mens T-Mobile falt 9 prosent.

I forrige uke kom franske Iliad på banen og bød 94 milliarder kroner for T-Mobile. Budet var lavere enn det Sprint la på bordet, og budet ble da også avvist.

Ifølge nyhetsbyrået er Iliad med den franske mangemilliardæren Xaviel Niel i spissen nå i forhandlinger med andre amerikanske kabel- og satellittoperatører. Dersom disse forhandlingene fører frem kan det bane veien for et nytt og høyere bud på T-Mobile i USA, som er eid av tyske Deutche Telekom.

Det er ikke første gang det foregår en kamp om å sluke T-Mobile. AT&T kjøpte selskapet i 2011, men oppkjøpet ble veltet av amerikanske myndigheter som fryktet at det ville føre til høyere priser og dårligere tjenester.

    Les også: