Amerikanske medier: - HP vant

Det kan se ut som om Hewlett-Packards ledelse hadde rett. Amerikanske medier skriver tirsdag kveld at det ble flertall for forslaget om å kjøpe opp Compaq.

Oppkjøpet til nesten 21 milliarder dollar vil bli tidenes desidert største IT-sammenslåing dersom det viser seg at rapporten fra blant andre Wall Street Journal og nyhetsbyrået Reuters er korrekt.

Ifølge medieoppslagene tirsdag kveld, endte den ekstraordinære generalforsamlingen i Hewlett-Packard med et ja til spørsmålet om HP skal overta Compaq. Det tas riktig nok et aldri så lite forbehold for at fintellingen ennå ikke er avsluttet, noe som kan tyde på at HPs eventuelle seier var av det marginale slaget, selv om Fiorina umiddelbart etter grovtellingen uttalte at det var "et markert flertall" som stemte for fusjonen.

Fintellingen skal besørges av et uavhengig tellerkorps, et arbeid som i beste fall vil kunne ta flere dager, mest sannsynlig flere uker, skriver amerikanske nettmedier i kveld.

Det knytter seg null spenning til morgendagens generalforsamling i Compaq, da både analytikere og ikke minst Compaqs aksjonærer karakteriserer prisen HP vil legge til grunn for oppkjøpet som 'raus', noe som også har vært HP-arving Walter Hewletts fremste argument for å takke nei til fusjonsavtalen.

HP-aksjen stupte i etter børs-handelen da de første signalene kom om at Fiorina hadde vunnet kampen mot Hewlett junior, ned fra 20 dollar til 18,76 dollar. Compaq, derimot, gikk opp 40 cents til 10,76 dollar aksjen på New York Stock Exchange.

Til toppen