Amerikanske medier: Microsoft sparker tusenvis av ansatte i hele verden

Tusenvis av Microsoft-ansatte må kanskje forberede seg på å gå. Selskapet skal gjøre store endringer på salgssiden, melder amerikanske nyhetsmedier
Tusenvis av Microsoft-ansatte må kanskje forberede seg på å gå. Selskapet skal gjøre store endringer på salgssiden, melder amerikanske nyhetsmedier (Bilde: )

Microsoft er i gang med å skalere ned driften i hele verden. Det skriver Techcrunch. Foreløpig er det ukjent om selskapet vil kutte stillinger også i Norge. 

Ifølge det amerikanske IT-nettstedet kommer mye av restruktureringen i Microsoft på skysiden i salgsavdelingene. I tillegg skal den amerikanske IT-giganten ta ned fokuset på små og mellomstore bedrifter. 

Microsoft Norge bekrefter til digi.no at selskapet gjennomfører omstruktureringer, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

Største restrukturering på mange år

Tidligere denne uken skrev flere andre amerikanske nyhetsmedier om den påståtte nedskaleringen i IT-giganten. Puget Sound Business JournalBloomberg og The Seattle Times melder alle om Microsoft går inn i sin største restrukturering på mange år. 

Reorganiseringen skal komme som en følge av at Judson Althoff og Jean-Philippe Courtois inntok lederposisjoner i fjor. 

Althoff har gått ut offentlig og uttrykt sin misnøye med hvordan Microsoft har styrt salgsdelen av skuta.

Microsoft-toppen har blant annet uttalt at han vil gjøre endringer på salgssiden, og at han vil at Azure skal være hovedprioritet for Microsoft i årene som kommer.

Har kuttet tusenvis allerede

Techcrunch skriver at Microsoft kommer til å varsle om restruktureringene allerede i løpet av neste uke. Selskapet ønsker ikke å kommentere påstandene overfor det amerikanske teknologinettstedet. 

Det er ikke første gang Microsoft kutter hardt. I 2016 annonserte IT-giganten at de skulle si opp rundt 4 500 ansatte. 

Året før kuttet de 7 800 jobber da verdien av Microsoft-eide Nokia ble skrevet ned med nesten 63 milliarder norske kroner. 

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen