JUSS OG SAMFUNN

Amerikanske skoler kan få kjøpe fattig-PC

Maskinen var forbehold fattige barn i utviklings-land, men nå får også barn i USA maskinen.

30. apr. 2007 - 09:41

One Laptop Per Child er et prosjekt ledet av Nicklas Negroponte. De har som mål å gi alle fattige barn i utviklingsland tilgang til utdanning gjennom å gi dem en spesialtilpasset bærbar maskin som har fått navnet XO.

    Les også:

Maskinen skal bare koste 100 dollar når regjeringer bestiller minst en million enheter. Prisen har imidlertid ikke klare å komme så langt ned ennå. Foreløpig ligger prislappen på 176 dollar per PC.

Selv om maskinen er beregnet på barn i utviklingsland, er det flere som har ytret ønske om å bruke den også i vestlige land. Det har tidligere blitt diskutert om vestlige land skulle få kjøpe maskinen til overpris for å subsidere fattige land, men sist det var oppe til diskusjon ble det avvist. Prosjektet er redd for at det skal kunne ta fokus vekk fra målet om å løfte kunnskapsnivået hos barn i utviklingsland.

Nå sier imidlertid OLPC-stiftelsen at de kan komme til å selge en modifisert utgave av maskinen til elever på amerikanske skoler.

- Vi kan ikke ignorere USA. Vi vurderer det seriøst, sier Nicholas Negroponte, til Yahoo News og Reuters.

Maskinen vil kunne komme i amerikanske skolebarns hender så tidlig som i slutten av inneværende år.

digi.no fikk muligheten til å prøve maskinen like før jul. Her kan du lese vår gjennomgang av maskinen slik den var på det tidspunktet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.