Amerikanske tjenestemenn gikk på limpinnen

Det hvite hus bekrefter at flere høytstående tjenestemenn, inkludert en av president Donald Trumps sikkerhetsrådgivere, svarte på en britisk lure-epost.

Det hvite hus bekrefter at flere høytstående tjenestemenn, inkludert en av president Donald Trumps sikkerhetsrådgivere, svarte på en britisk lure-epost. Bildet viser talskvinne Sarah Huckabee Sanders.
Det hvite hus bekrefter at flere høytstående tjenestemenn, inkludert en av president Donald Trumps sikkerhetsrådgivere, svarte på en britisk lure-epost. Bildet viser talskvinne Sarah Huckabee Sanders. (Bilde: Evan Vucci, AP / NTB scanpix)

Det hvite hus bekrefter at flere høytstående tjenestemenn, inkludert en av president Donald Trumps sikkerhetsrådgivere, svarte på en britisk lure-epost.

Talskvinne Sarah Huckabee Sanders sa tirsdag at Det hvite hus etterforsker saken.

– Vi tar alle nettrelaterte problemer på alvor og vil undersøke dette videre, sa hun.

Ifølge CNN var Trumps rådgiver Tom Bossert, som har ansvar for innenlands- og cybersikkerhet, en av dem som lot seg lure. Bossert trodde tilsynelatende at han korresponderte med Trumps svigersønn og seniorrådgiver Jared Kushner, og inkluderte en personlig epostadresse i sitt svar.

Også den sparkede kommunikasjonssjefen Anthony Scaramucci gikk på limpinnen fra mannen som utga seg for å være den tidligere stabssjefen Reince Priebus.

Andre som ble utsatt for narrespillet var Jon Huntsman, som Trump har utpekt til USAs ambassadør i Russland, og Eric Trump, en av presidentens to voksne sønner. Han sa han umiddelbart skjønte at eposten var falsk og kontaktet myndighetene.

Mannen som står bak det hele kaller seg SINON_REBORN på Twitter og går under navnet The Email Prankster.

(©NTB)

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen