Ameritech prioriterer nye markeder

Når Ameritech skal foreta nyinvesteringer i Europa prioriterer de land hvor telesektoren er under deregulering og statlige selskap skal privatiseres.

Når Ameritech skal foreta nyinvesteringer i Europa prioriterer de land hvor telesektoren er under deregulering og statlige selskap skal privatiseres.

- Vi prioriterer selskap hvor det vi "bringer til bordet" er evnen til å lære selskapene å konkurrere, sier Lorrie Secrest i Ameritech til digi.no.

- Det betyr at land i øst- og sentral-Europa er mest aktuelle i Europa.

Secrest korrigerer også en artikkel på Reuters sist onsdag. Der ble selskapet sitert på at man ville bruke mellom en og tre milliarder dollar i løpet av 1998-1999 i det europeiske markedet.

- Vi ønsker ikke å oppgi noe beløp da det er avhengig av hvilke investeringer som er aktuelle. På direkte spørsmål fra Reuters opplyste vi imidlertid at tidligere investeringer har vært på i underkant av en milliard til i overkant av tre milliarder dollar. Det betyr ikke noe for fremtidige investeringer. Tidsperspektivet er imidlertid korrekt.

Secrest opplyser forøvrig at selskapet nøye vurderer - men ikke har tatt endelig beslutning om - å by på en 25 prosent stor andel i det østerrikske statlige "Post and Telecom Austria". Det er forventet at tolv ulike selskap vil være med på budgivningen.

Dersom Ameritech byr på andelen, og får den, vil det innebære at selskapet trolig ikke vil foreta andre større investeringer det nærmeste året.

Til toppen