Amiga-entusiaster forbereder egen "Palm"

Tre Amiga-frelste ingeniører i Arizona utvikler en egen "Palm" basert på PowerPC og en variant av AmigaOS, døpt Hurricane UltraLite.

Tre Amiga-frelste ingeniører i Arizona utvikler en egen "Palm" basert på PowerPC og en variant av AmigaOS, døpt Hurricane UltraLite.

De tre driver selskapet Merlancia Inc og finansierer utviklingsarbeidet ved å drive et delelager for eldre små datamaskiner som Amiga og Apple II/III.

Prinsippet som den bærbare Hurricane UltraLite skal realisere er "The power to do what you want, where you want". Merlancia utvikler egne grafikkprosessorer som sammen med Motorolas PowerPC-prosessor 8240 i 250 MHz skal gjøre denne hånd-PC-en til noe helt ekstraordinært hva multimedia angår.

Maskinen skal ha fra 32 til 128 MB minne, og et internt lager fra 256 MB til 512 MB. Ytre lager skjer gjennom Flash Card. Innenfor strenge fysiske begrensninger - dimensjonene er 20 cm bredde, 13 cm dybde og en tykkelse på 13 mm - skal det også være plass til et tastatur, stereohøyttalere, en skjerm på sju tommer og utganger til USB, video og utvidelsesenhet.

Prisen er stipulert til 1500 dollar. Hurricane skal slippes i andre eller tredje kvartal 2001.

Merlancia forklarer på sitt ubehjelpelige nettsted at dette ikke er noe lureri, noe de for øvrig heller ikke hadde hatt råd til, siden de finansielt er avhengig av et godt forhold til det svært seriøse Amiga-fellesskapet i USA.

Til toppen