RESULTATERFINANS

Ampert mellom Yahoo og stor investor

Yahoo avviser anklager om at de heller vil ødelegge seg selv enn å la seg kjøpe av Microsoft.

6. juni 2008 - 08:46

Mens Yahoo forsikrer at de stadig er i samtaler med Microsoft om et partnerskap, er det stadig mer ampert mellom Yahoos styre og investor Carl Icahn som krever at styret legger om kursen og sørger for et oppkjøp, slik Microsofts hensikt opprinnelig var.

Icahn har utnevnt kandidater til et alternativ styre i Yahoo. Det ligger altså an til et kraftig sammenstøt på selskapets årsmøte i slutten av juli.

Denne uken viser en brevutveksling mellom Icahn og Yahoos styre at stemningen er svært amper.

I et tre siders brev gikk Icahn til frontalangrep mot Yahoos plan for å nedbemanne selskapet. Planen tar sikte på å frigjøre mellom 462 millioner dollar og 2,1 milliarder, avhengig av hvor store nedskjæringene blir.

Icahn mener nedbemanningen innebærer at Yahoo ødelegger seg selv, og antyder at selve hensikten er å gjøre det helt umulig for Microsoft å kjøpe selskapet. I brevet anklages styret og toppsjef Jerry Yang for å gjøre alt de kan for å «sabotere» et mulig nytt bud fra Microsoft. Icahn skriver at man heller burde oppgi planen: Det vil frigjøre 2,4 milliarder dollar som kan brukes til å gjøre seg lekker overfor Microsoft, mener han.

Yahoos styreformann Roy Bostock svarte ved å anklage Icahn for å manipulere og forvrenge fakta rundt både samtalene med Microsoft og nedbemanningsplanen. Bostock skriver han oppfatter det som «gåtefullt» at Icahn fortsatt tror det er mulig å få Microsoft til å fremme et nytt bud på Yahoo. Microsoft har selv flere ganger de siste ukene understreket at et nytt bud på hele selskapet er helt uaktuelt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.