BEDRIFTSTEKNOLOGI

Amputert norsk WinPhone7-lansering

Klar for Norge om tre uker, men foreløpig med store mangler.

11. okt. 2010 - 17:10

Microsoft viser i dag for første gang frem et bredt utvalgt med mobiltelefoner basert på deres nye operativsystem, Windows Phone 7.

Listen over telefonene blir nå presentert på selskapets nettsider. Alle disse kommer for salg før jul, og de første modellene blir tilgjengelig også i Norge rundt månedsskiftet.

– Vi har et fantastisk utvalg modeller i denne første bølgen med Windows Phone 7-terminaler. Microsoft leverer sammen med sine partnere en annerledes mobiltelefon og opplevelse. En telefon som lar brukeren gjøre mer på kortere tid, og som gjør nyttig og oppdatert informasjon umiddelbart tilgjengelig, sier Microsoft-topp Steve Ballmer i en pressemelding.

Dell, HTC, LG og Samsung er blant produsentene som vil tilby mobiltelefoner med Windows Phone 7 i ulike formfaktorer. Ifølge Microsoft støttes OS-et foreløpig av 60 mobiloperatører i 30 land.

Amputert norgeslansering

Windows Phone 7 lanseres i flere etapper, men Norge er ikke del av første fase.

- De første WinPhone7-mobilene blir ikke levert med norsk språk. Microsoft kan heller ikke oppgi tidspunkt for når operativsystemet foreligger i en lokalt tilpasset norsk versjon og full tilgang til alle tjenester, opplyser Microsoft.

Blant tjenestene som ikke kommer til Norge med det første er spilltjenesten Xbox Live, musikktjenesten Zune, applikasjonsbutikken Marketplace, samt enkelte andre som ikke er nærmere angitt.

Dermed får ikke norske brukere tilgang til å kjøpe og selge mobilprogrammer til Windows Phone 7 her til lands allerede fra starten, slik Microsoft tidligere har gitt inntrykk av. Det må sies å være skuffende.

- Det er mange ting som må på plass for å få det til. Aller helst skulle jeg sett at Norge også fikk dette på lanseringen. Totalopplevelsen i telefonen kommer først frem når man får tjenester knyttet til Zune og Bing på plass. Dette rakk vi ikke å få til innen lanseringstidspunktet, men jeg håper dette kommer raskt, sier teknologidirektør Petter Merok til digi.no.

- Stor norsk interesse

Microsoft har likevel valgt å gjøre en engelsk versjon av Windows Phone 7 tilgjengelig tidlig i Norge i samarbeid med mobilprodusenter. Det oppgis at bakgrunnen for dette er stor norsk interesse for det nye operativsystemet.

- LG og HTC vil tilby terminaler i Norge fra månedsskiftet oktober-november. Samsung kommer med terminal noe senere, ifølge Microsoft Norge.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.