Anakon kjøper Finanskanalen

Selskapet som leverte Finanskanalens børssystem kjøpte likeså godt hele kanalen. Med minimumsbemanning skal kanalen fylles med innhold inntil nye betalingsløsninger som kan finansiere større drift kommer på plass.

Selskapet som leverte Finanskanalens børssystem kjøpte likeså godt hele kanalen. Med minimumsbemanning skal kanalen fylles med innhold inntil nye betalingsløsninger som kan finansiere større drift kommer på plass.

Teknologiselskapet Anakon skal først og fremst bruke Finanskanalen som utstillingsvindu for sine egne teknologiløsninger, opplyser styreleder i Anakon, Halldor Chr. Tjoflaat til digi.no.

Selskapet er slett ikke ukjent med Finanskanalen.- Anakon har vært med på eiersiden siden starten og er i dag leverandør av kursinformasjonsløsningene som finnes på nettsidene.

Nå har selskapet inngått en avtale med alle aksjonærer om kjøp av selskapet. Prisen vil imidlertid Halldor Chr. Tjoflaat ikke si noe om.

Finanskanalen lever videre med minimumsbemanning for å oppdatere nettstedet med nyheter og aksjeinformasjon- og kurser. Tjoflaat sier det samtidig arbeides med nye betalingsmodeller og løsninger som kan styrke selskapet over en lenger periode.

Blant annet fraværet av lønnsomhet gjorde at de fire journalistene som ble hentet inn til tjenesten, èn etter èn forlot selskapet i høst. Først gikk ansvarlig redaktør Vidar Ivarsen og Jan Petter Stiff, deretter Petter Narvestad. Jon Mjølhus tok med seg døra da han forlot kanalen for en måned siden.

Finanskanalen vil heretter produseres med utgangspunkt i den finansieringen en får etablert og det nye formatet på kanalen blir presentert i løpet av et par uker. Hva det blir, er ennå ikke klart, men det kan bli alt fra den enkleste formen for agenttjeneste (som viser til andre medier), til eget innhold.


- Det som ikke er aktuelt er et nytt Stocklink eller iMarkedet. Vi blir heller ikke konkurrenter til Dagens Næringsliv eller dn.no, sier Tjoflaat til digi.no.

- Vi har ikke kommet fra utsiden i denne saken, men har etablert en løsning som alle tjener på. Den strategiske løsningen sikrer oss som teknologileverandør et utstillingsvindu for egne teknologiløsninger. Her kan vi eksprementere i et levende og ekte miljø med den teknologien vi skal selge til andre, sier han.

- Det hadde vært for galt å kaste alt på sjøen, mener Tjoflaat.

Til toppen