ANALYSER

Analyseselskapet Gartner advarer Fast

Fast forbigås av konkurrenten Autonomy i Gartners Magic Quadrant-analyse.

7. sep. 2007 - 11:23

Norske Fast Search & Transfer har måtte melde om dårlige nyheter i det siste. De leverte et overaskende svakt andre kvartal, og siden har det blitt enda verre.

Selskapet har tatt grep, og istedenfor å bruke lang tid i å rette opp i propblemene har de gjennomført en omfattende kutterunde. Det vil gå hardt utover resultatet i inneværende kvartal, med et forventet underskudd på over 400 millioner kroner.

Etter denne hestekuren forventer imidlertid selskapet å være på rett kjøl igjen.

    Les også:

Gartner er et analyseselskap som nyter stor autoritet, spesielt blant store selskaper. De opererer med en rekke forskjellige analysemodeller som de presenterer sine kunder, og den mest kjente av disse er den som kalles "Magic Quadrant".

Dette er en firkantet diagram der Gartner plotter inn aktørene i et markedet etter "Ability to execute" og "Competeness of Vision". Boksen deler aktørene i fire grupper: Nisjeaktører havner nederst i venstre hjørne. Over dem kommer "utfordrere" og til høyre kommer "visjonære", altså selskaper som lover bra, men ikke klarer å gjennomføre enda.

Øverste i høyre hjørne ligger "Leaders".

I USA er Gartners posisjon så sterk, at det er vanlig at de store gigantkundene ikke tar seg bryet med å forhandle med leverandører som ikke er i leder-firkanten oppe i høyre hjørne. Det er derfor kritisk å være rangert som en av lederne.

Tidligere har Gartner rangert Fast og deres erkekonkurrent helt likt, eller med Fast i knapp ledelse.

I den siste oppdaterte analysen faller imidlertid Fast kraftig ned som en følge av problemene de har vært iigjennom den siste tiden. Dermed fremstår konkurrenten Autonomy langt bedre, selv om Fast fortsatt er en av selskapene Gartner definerer som ledende.

Gartner advarer imidlertid om at Fast må få kontroll over sine "voksesmerter".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.