FORBRUKERTEKNOLOGI

Analytiker: Apple tester brettbar Iphone – lanseres i 2025?

Apple forhaster seg ikke. Selskapet tester flere enheter med brettbar skjerm, ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo. Men det vil ta tid før de kommer i salg.

Konkurrentene har hatt brettbare telefoner i flere år, men Apple forhaster seg ikke. Her er Apple-sjef Tim Cook i en annen sammenheng.
Konkurrentene har hatt brettbare telefoner i flere år, men Apple forhaster seg ikke. Her er Apple-sjef Tim Cook i en annen sammenheng. Foto: Jeff Chiu/AP/NTB
Simon Campanello, Ny Teknik
9. apr. 2022 - 19:00

Apple tester nå brettbare mobiler og nettbrett, ifølge den kjente analytikeren Ming-Chi Kuo. 

Pikseltettheten på skjermen skal ligge et sted mellom en Iphone og en Ipad, men spesifikasjonene kan bli endret. Enhetene som testes nå, skal inneholde flere nøkkelteknikker. 

Det er i flere år blitt spekulert på om Apple utvikler enheter med brettbare skjermer. Men noen faktiske produkter har ikke kommet, selv om konkurrenter som Samsung og Huawei har hatt brettbare telefoner til salgs i flere år.

Slippes senere enn ventet 

Ming-Chi Kuo har tidligere spekulert på om Apple skal slippe sin første brettbare enhet i 2024, men mener nå at det vil skje først i 2025. 

Først ut blir antagelig en «brettbar Ipad eller en hybrid mellom en Ipad og en Iphone», skriver Ming-Chi Kuo på Twitter. 

Han mener at Apple vil begynne med brettbare skjermer i mellomstørrelse, for så å gå over til større skjermer (som nettbrett), mens skjermer i samme størrelse som dagens Iphone kommer til slutt. 

Samtidig kommer en rapport fra nettstedet The Elec om at Apple og LG utvikler brettbare oled-paneler for datamaskiner og nettbrett. Disse skal bruke et veldig tynt, brettbart glasspanel som beskyttelse i stedet for det dekket i plast som finnes på dagens brettbare skjermer. 

Denne artikkelen ble først publisert på Ny Teknik.

Z Flip 3 kan brettes ut delvis og dermed gi deg god ergonomi når du leser nettavis.
Les også

Glapp på oppløpssida: Kanskje den mest praktiske telefonen vi har testet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra