ANALYSER

Analytiker tror Google vil vinne framfor Skype

Ebay sliter med å tjene penger på Skype, mens Google lykkes der Ebay feiler.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. aug. 2007 - 09:11

Ebay kjøpte Skype i 2005 for drøyt 16 milliarder kroner. Antallet brukere øker stadig, men Ebay har ikke lyktes i å knytte taletjenesten med andre betalingstjenester.

- Å ringe gratis med Skype har lokket millioner av brukere over hele verden, men problemet er at selskapet må tjene penger, sier Steve Blood, analytiker i Gartner, til Ny Teknik. Han mener Skype så langt ikke har vært noe godt kjøp for Ebay.

    Les også:

- Ebay må investere mer i Skype for å få i gang andre betalingstjenester, sier Blood. Han mener dessuten at selskapet må satse mer på sikkerhet for å få bedriftskundene til å våge å satse. Spørsmålet er hvor mye penger Ebay er villig til å legge på bordet.

Blood tror ikke nedetiden Skype nylig hadde vil påvirke bruken i denne omgang. Men skjer det igjen vil brukerne kunne se seg om etter andre løsninger. Problemet med Skype er at tjenesten bygger på programvare som andre kan etterligne.

Konkurrentene finnes der allerede. Selskaper som Google, Yahoo og Microsoft kan eller vil kunne tilby lignende telefonitjenester. I tillegg mener Blood at disse selskapene har lykkes bedre i å kombinere ulike tjenester, noe som bedrer mulighetene selskapene har til å tjene penger på investeringen.

- Jeg tror at Google Talk kommer til å bli den store vinneren. Google lokker mange yngre brukere. De brukere flere av selskapets tjenester, og en av dem er Google Talk. Den som lokker ungdommene er ofte vinneren, sier Blood til Ny Teknik. Han tror likevel ikke Skype vil forsvinne med det første.

- Styrken til Skype er at de i dag har et stort antall brukere. Nå gjelder det bare for selskapet å tjene penger på dem, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.