RESULTATERFINANS

Analytiker tror ikke på PalmOne

Bear Stearns har nedgradert PalmOne-aksjen og viser til konkurransen fra Microsoft og Nokia.

31. okt. 2003 - 09:14

Analytiker Andrew J. Neff i Wall Street-selskapet Bear Stearns skriver i en vurdering av PalmOne at selskapet står overfor så store utfordringer at aksjekursen må ventes å utvikle seg dårligere enn gjennomsnittet. Han nedgraderer den følgelig fra "peer perform" til "underperform".

PalmOne og PalmSource debuterte som selvstendige selskaper på Nasdaq onsdag etter den formelle oppsplittingen av tidligere Palm Computing. PalmOne viderefører maskinvaredelen av Palm og Handspring, mens PalmSource står for operativsystemet PalmOS og annen programvare.

Onsdag falt PalmOne-aksjen kraftig fram til midt på dagen da den begynte å klatre igjen. En halvtime før stengetid var den opp i 17,5 dollar før det falt igjen. Da Neff-nedgraderingen ble kjent torsdag, begynte et alvorlig ras. Ved stengetid torsdag var kursen 18 prosent lavere, 14,4 dollar.

Neff mener at PalmOne møter store utfordringer fra sterke aktører som Microsoft og Nokia. Han mener videre at PalmOne-aksjen ble solgt på multipler tilsvarende Apple, Hewlett-Packard og Sun, noe en nærmere analyse av PalmOne tyder på er umotivert. I motsetning til PalmOne har disse selskapene "sterke balanseregnskaper, positiv drift og tiltalende inntekter utenom maskinvare."

Neff er skeptisk overfor PalmOnes evne til å integrere Handspring og til å oppnå langsiktig lønnsomhet. For inneværende kvartal anslår Neff at selskapet vil omsette for 275 millioner dollar og levere et overskudd på sju cents per aksje. Dette er mer optimistisk enn prognosen PalmOne oppga da forrige kvartalstall ble lagt fram for fem uker siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.