Analytikere anbefaler Telenor-kjøp

Elleve av tolv analytikere har kjøpsanbefaling på Telenor-aksjen i forkant av resultatpresentasjonen fredag. Telekomgiganten Telenor ventes å legge frem et driftsresultat før avskrivninger på 4,69 milliarder kroner i fjerde kvartal 2003, opp 31 prosent fra tilsvarende periode året før, i følge estimater som TDN Finans har hentet inn blant 14 norske og utenlandske analytikere.

Estimatene varierer mellom 4,26 og 4,94 millioner kroner. Driftsinntekter, eksklusive gevinster, er ventet til 13,64 milliarder kroner, opp fem prosent på årsbasis. Driftsresultat og resultat før skatt ventes kraftig opp etter nedskrivninger og restruktureringskostnader på 6,2 milliarder kroner i fjerde kvartal 2002.

Kursmålene på aksjen varierer fra 44 til 65 kroner, med et snitt på 55 kroner. Den relative oppsiden fra dagens Telenor-kurs på rundt 51 kroner er dermed rundt åtte prosent, ned fra rundt 15 prosent fra forrige kvartal.

Elleve av tolv meglerhus som har oppgitt sin anbefaling, har kjøp av varierende grad. Kun et meglerhus, Nordea Securities, anbefaler å selge aksjen.

- Man må ha evnen til å heve blikket litt. Vi har nå hatt en lang periode med svært gode forbedringer og god disiplin innen telekomsektoren. Men nå ser man igjen en klar trend til økt konkurranse, som vi mener vil gi betydelig marginpress. Dette skjer i de fleste av Telenors nøkkelmarkeder, selskapenes balanse er sterkere og krigen er i gang igjen, sier analytiker Jon Sigurdsen i Nordea Securities til TDN Finans.

Nordea mener også at det nå er svært lav, om noen i det hele tatt, rabatt på Telenor-aksjen i forhold til en verdsetting basert på summen av selskapets virksomheter.

- Det er stort sett i emerging markets at man venter vekst i telekom, men markedet priser telekom i slike områder veldig lavt. Det må man ta hensyn til, man kjenner ikke alle spillereglene i de forskjellige landene, noe man for eksempel kan se med Vimpelcom i Russland. Man tar en stor risiko som investor, og skal ha dette igjen i form av høyere avkastningskrav, sier Sigurdsen.

Økt utbytte

Telenor har selv signalisert økt utbytte, og flere meglerhus fremhever at Telenor har løfteevne til en kraftig økning. Grunnen er selskapets solide kontantstrøm og flere eiendeler som ventes solgt, som Thor-satellittene, Satellite Mobile, Satellite Networks og aksjene i Cosmote.

Til toppen