BEDRIFTSTEKNOLOGI

Analytikere antyder tap på USD 70 mill

En undersøkelse blant 21 analytikere i USA sier at Apple kommer trolig ligger an til å tape omlag 70 millioner dollar i tredje kvartal. De offisielle tallene fra Apple blir offentliggjort 16. juli.

Caspar Lund
9. juli 1997 - 11:33

Undersøkelsen, utført av First Call Corporation, konkluderer med at tapet trolig blir på 54 cent for hver av de 126,4 utestående aksjene. De forskjellige analytikerne som ble spurt har svart fra ni til 96 cent per aksje. Man bør derfor være forsiktig med å trekke for hastige konklusjoner.

- Det er ikke tvil om at tallene kommer til å være røde. Spørsmålet er hvor stort tapet vil bli, sier Tim Bajarin i Creative Strategies Consulting. Han legger til at de forbedrede produktene som Apple har lansert i 3. kvartal har gjort at tapet blir mindre enn i fjerde kvartal. Tapet var da på hele USD 708 millioner. Apple har satt seg som mål å komme på pluss-siden i neste kvartal.

Vadim Zlotnikov, senioranalytiker ved Sanford C. Bernstein Company Inc., anslår at inntektene vil falle med 15 prosent i forhold til i fjor. Han tror at 3. kvartalstapet vil bli på mellom 20 og 30 millioner dollar.

I undersøkelsen spurte First Call Corporation også analytikerne om hva de trodde om neste kvartalsresultat. Her svarte de fleste analytikerne at de tror på et positivt resultat - anslagsvis rundt et par millioner dollar.

Apples aksjeverdi har fortsatt å falle fra USD 19 per aksje i april til USD 13 i begynnelsen av juli. I går havnet den på USD 13,81, skriver Macweek.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.