Analytikere positive til NextGenTel

Analytikerne har stor tro på bredbåndsselskapet NextGenTel.

Analytikerne har stor tro på bredbåndsselskapet NextGenTel.

NextGenTel leverte nylig oppdaterte kundetall, som viste en kundevekst på 6000 hittil i år. Det bidrog til at meglerhuset First Securities kom med klar kjøpsanbefaling på NextGenTel-aksjen. First skriver i en oppdatering at de tror bredbåndsselskapet vil nå resultat- og kundemålene som er satt for første kvartal, ikke minst som følge av avtalene med Statoil og Hydro.

Fjorårets underskudd på 76 millioner kroner av en omsetning på 275 millioner kroner får ikke analytikerne til å se negativt på NextGenTel.

Sist uke kom Post- og teletilsynet med oppdaterte tall for antall bredbåndskunder i markedet. PT anslår at det er nesten 400.000 kunder totalt, fordelt på privatpersoner og bedrifter. Telenor har drøye 190.000 av disse kundene, mens NextGenTel har etablert seg som nest største aktør med 69.000 kunder. UPC har 37.000 nettkunder, mens Bluecom har drøye 20.000 kunder.

    Les også:

IT-analytiker Jon Sigurdsen i Nordea Securities er positiv til NextGenTel. Han mener bredbåndsselskapet har klart å skaffe seg samme posisjon innen bredbånd som NetCom har innen mobil.

- Jeg synes det har fått til mye, selv om andre aktører har oppnådd bedre marginer. De vil få stadig bedre posisjonering ved videre utbygging av infrastrukturen, og da er det muligheter for større marginer. NextGenTel er dessuten blitt så store nå, at faren for å miste vesentlige markedsandeler ikke er så stor, sier han til digi.no.

Til toppen