BEDRIFTSTEKNOLOGI

Analytikere skeptiske til Tele2-påstander

Teleanalytikerne Asgeir Myhre og Tore Aarønæs er begge skeptiske til Tele2s løfter om å åpne et UMTS-nett i februar eller mars.

29. jan. 2002 - 14:38
digi.no
Les Jarnheimers utspill her: Tele2 lover norsk UMTS-nett i mars


Både sjef i telekonsulentselskapet Teleplan, Asgeir Myhre og teleanalytiker Tore Aarønæs (bildet over) lar seg forbløffe over Jarnheimers løfter. Begge to peker raskt på at det ikke er kjent at Tele2 har inngått noen kontrakter om levering av utstyr til mastene eller kontrakt for å bygge dem.

Ericsson, Nokia, Siemens og deres konkurranter pleier å flagge slike kontrakter høyt.

- Man kan ha delt ut munnkurv, men det høres rart ut, sier Aarønæs.

Myhre og Aarønæs understreker at det dog er en mulighet. Tele2 kan ha inngått en kontrakt med NetCom om å plassere eget utstyr i NetComs master. De to selskapene forhandlet om dette i høst, men uten at det ble kjent noe resultat.

- Vi forhandlet med Tele2, men jeg kjenner ikke til at vi har inngått noe kontrakt med dem, sier informasjonssjef i Netcom, Guri Wormdahl, til digi.no.

Aarønæs stusser også ved Tele2-sjefens påstander om at selskapet har ventet på ny teknologi som lar dem redusere antall master som skal bygges betraktelig.

- Det ville være sensasjonelt om Tele2 skal ha funnet en teknologi som kan redusere antall basestasjoner som ingen andre kjenner til. Jeg vil gjerne høre mer om dette, sier Aarønæs. Jeg synes Tele2 skulle bidra med mer informasjon rundt dette for å styrke sin egen troverdighet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra