Analytikermøte i USA: 7 000 skal forlate Ericsson

På et analytikermøte i USA avslørte ledelsen i Ericsson at 7 000 stillinger skal kuttes i selskapets mobil- divisjon. I Sverige kjente de ikke igjen tallene.

På et analytikermøte i USA avslørte ledelsen i Ericsson at 7 000 stillinger skal kuttes i selskapets mobil- divisjon. I Sverige kjente de ikke igjen tallene.

Mye tyder på at den svenske mobilgiganten Ericsson har problemer med informasjonsarbeidet. På et analytikerseminar i USA kom nemlig ledelsen i det svenske selskapet til å røpe at hele 7 000 av de 18 000 i selskapets mobilavdeling skulle barberes bort.

Dette er tall man ikke kjenner til i Sverige, melder den svenske nettavisen Ekonomi24.

Det var Ericssons sjef for Investor Relations, Gary Pinkham som oppga antallet som skulle barberes bort på seminaret. Det sier en analytiker i Deutsche Bank til den svenske nettavisen.

Men pressekontoret til Ericsson kjenner ikke igjen tallet. - Vi har overhodet ikke nevnt noen tall, sier Pia Gedion, pressetalskvinne ved Ericsson til Ekonomi24.

Ericsson har tidligere gått ut og sagt at det skal restruktureres i den såkalte konsument-delen i selskapet. Det er denne avdelingen som lager mobiltelefoner. Selskapet har offentliggjort at de skal kutte hele 10 milliarder svenske kroner i kostnadsbasen til og med år 2002.

At oppsigelser på 7 000 mennesker blir offentliggjort på en konferanse for amerikanske analytikere er ikke noe som bedrer på informasjons-imaget til Ericsson. I Sverige blir det nå stilt spørsmålstegn ved selskapets informasjonshåndtering.

Informasjons-imaget til selskapet fikk seg en trøkk da det i forrige uke ble kjent at meglerhuset Morgan Stanley hadde fått eksklusiv informasjon fra selskapet.

Til toppen