Anarchy Online - backstage

Går du rundt med en liten spillmusiker i magen? Da kan du kanskje snappe opp et par brukbare tips fra musikerteamet i spillselskapet Funcom.

Går du rundt med en liten spillmusiker i magen? Da kan du kanskje snappe opp et par brukbare tips fra musikerteamet i spillselskapet Funcom.

De er tre musikere som jobber fulltid med å komponere musikk og lydeffekter til alle Funcoms utgivelser.

Musikerne har blitt strategisk plassert i underetasjen hvor de kan boltre seg fritt i deres egen del av Funcoms lokaler. Synther og miksebord står om hverandre. De har også et eget rom hvor de spiller sjamantrommer og digeridoo for inspirasjon og avkobling. Gruppen er veldig godt sammensatt hevder sjefen for "ensemblet", Bjørn Arve Lagim.

- Men når det kommer til musikksmak kan man se hvor forskjellige vi egentlig er, sier Morten Sørli, en av musikerne.

- Vi har bein i flere leirer, istemmer den tredje i musikerkorpset, Tor Linløkken

- Det er vel derfor vi utfyller hverandre så godt, konkluderer sjefen selv, Bjørn Arve.

Morten Sørli er jazzmusiker og pianist, og har jobbet i Funcom i fem år. Tor har vært endel av det gamle house-miljøet både som artist og dansende gjest, men nå engasjerer han seg i et akustisk band hvor han benytter 'etniske' instrumenter.

Bjørn Arve komponerer også hjemme hos seg selv, men kun for egne ører. Lydutstyr er dyrt og man blir fort bortskjemt og kravstor når man jobber med proft utstyr på jobben, forteller han. Morten sier seg enig. Han har påtatt seg gjeld og refinansiert boliglånet etter innkjøp til eget studio hjemme.

- Vi har en god dialog med utviklere og designere, kan Tor bekrefte. - Vi får retningslinjer på hvilken setting og stemning de ønsker å skape, og ut i fra det jobber vi aktivt med å få musikken til å passe inn, forteller han.

- Vi jobber tett sammen som et team og gir hverandre feedback på hverandres arbeid, tilføyer Bjørn Arve.

Anarchy Online har fått mye skryt for musikk og lydeffekter, selv om spillet generelt har blitt kritisert for mye småfeil.

- At det har gått så bra skyldes den lange utviklingsprosessen - og at vi har vært med fra starten av, mener Morten. Han mener bestemt at han ikke har sett noe annet spill hvor musikken passer så godt inn.

- Musikken er interaktiv og følger spilleren, sier Bjørn. - Det er forskjellige 'tema' som går igjen, utifra hvor man befinner seg hen i Anarchy Online-verdenen.

Bjørn, Morten og Tor spiller dataspill som en del av jobben. Da spesielt de som Funcom produserer, men også titler fra andre produksjonsselskap. Dette gjør de rett og slett for å hente inspirasjon.

- Vi ser hva som blir gjort galt og riktig innen forskjellige sjangre, og tenker ut hvordan vi kan forbedre opplevelsen for våre spillere, forteller Bjørn.

Neste store utgivelse de jobber med nå er Midgard, og de tre musikerne kan røpe at det blir mye folkemusikk og 'norrøn sjel' over komposisjonene.

Kilde: Online.no

Til toppen