ANALYSER

Anbefaler forbud mot MP3-spillere

Deloitte har undersøkt IT-sikkerheten i medieselskaper, og anbefaler tiltak mot MP3-spillere.

21. juni 2006 - 10:33

IT-sikkerhetsselskaper har lenge pekt på at moderne forbrukerelektronikk, særlig i form av minnepinner og MP3-spillere, utgjør et sikkerhetsproblem. En utro tjener kan f eks kopiere hele ERP-systemet til en bedrift med noen hundre ansatte til en middels iPod.

Konsulentselskapet Deloitte har gjennomført en undersøkelse av sikkerhetstiltak og -tenking i 150 internasjonale bedrifter innen teknologi, media og telekom. Britisk presse er orientert om innholdet.

54 prosent av selskapene har opplevd datainnbrudd de siste tolv månedene. Halvparten av disse skyldes egne ansatte. En tredel av alle innbruddene har ført til betydelige tap, nærmere presisert til minst noen millioner dollar.

I rapporten fra Financial Times, vises det til undersøkelser fra AT&T som tyder på at lekkasjene av nye filmer til Internett skyldes at filmstudioenes ansatte kopierer filmer til minnepinner og iPod-spillere.

Dette er også et tema i Deloittes undersøkelse. De peker på at medieselskapenes verdier består av datafiler, som de på langt nær er flinke nok til å verne om.

Deloitte mener medieselskaper spesielt bør vurdere å forby minnepinner og MP3-spillere på jobben, fordi slike enheter brukes til å kopiere filer.

Trusselen fra slike enheter øker, siden de får stadig større kapasitet.

Deloitte anbefaler ellers at selskapene må legge mer ressurser og penger i å verne om sine verdier, spesielt på IT-siden.

– Bransjen må forholde seg til sikkerhet som et grunnleggende forretningsbehov om som en strategisk nødvendighet, heter det i Deloittes rapport.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.