BEDRIFTSTEKNOLOGI

Anbefaler PeopleSoft-kunder å outsource til India

I en fersk kommentar anbefaler Forrester Research at PeopleSoft-kunder vurderer flere alternativer, blant annet å outsource til India.

19. juni 2003 - 09:14

I en kommentar til den siste utviklingen i Oracle-PeopleSoft-saken, sier Forrester Research at det nå er sannsynlig at Oracle vil lykkes i å kjøpe PeopleSoft, og at det følgelig er nødvendig for PeopleSoft-brukere å revurdere sine langsiktige planer. Forrester antyder også at PeopleSoft vil kunne gi opp sitt oppkjøp av J.D. Edwards som følge av det høynede budet fra Oracle.

    Les også:

Forrester mener at Oracle vil få problemer med å forene to motsatte hensyn – å realisere oppkjøpets potensielle kostnadskutt og samtidig opprettholde et godt forhold til PeopleSofts kunder. Kundene vil oppleve nedgang i service og support, både fordi Oracle vil kutte i staben, og fordi mange ansatte vil rømme PeopleSoft i forkant av kniven. Mange av dem vil utvikle motvilje mot Oracle, og søke andre løsninger enn den bebudede overgangen til Oracle eBusiness Suite, selv med et tilbud om gratis lisenser.

Alternativet til Oracle er ikke bare SAP eller andre konkurrenter, mener Forrester. Analytikerne antar at PeopleSoft-kunder vil være beredt til å overlate sine PeopleSoft-installasjoner til outsourcing-selskaper. De tror at særlig indiske selskaper som Wipro, Infosys Technologies og Tata vil hyre de mest kompetente blant tidligere PeopleSoft-ansatte, og legge ut konkurransedyktige tilbud til PeopleSoft-kunder.

Forrester har også en original løsning for J.D. Edwards. Analytikerne mener at Siebel en kort tid vil greie å kapre kunder som i dag nøler mellom kundehåndteringsløsningene til Siebel og PeopleSoft, men at de på sikt må utvide sitt assortiment for å hevde seg mot generalister som SAP og Oracle. Hva er da mer nærliggende enn å kjøpe J.D. Edwards? Et annet alternativ for Siebel, ifølge Forrester, vil være å kjøpe Salesforce.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.