Anbefaler statlig farvel til IT Fornebu

Et konsulentselskap anbefaler næringsminister Ansgar Gabrielsen å selge seg ut av IT Fornebu.

Et konsulentselskap anbefaler næringsminister Ansgar Gabrielsen å selge seg ut av IT Fornebu.

IT Fornebu skulle bli Norges svar på Silicon Valley. Den gamle hovedflyplassen skulle bli

et utklekkingsområde for nye IT-bedrifter av internasjonalt kaliber. Det var i alle fall visjonen til Ap og Frp, da de sikret flertall for prosjektet på Stortinget, der staten gikk inn på eiersiden i partnerskap med blant andre finansmannen Fred. Olsen.

Det har ikke gått helt som planlagt, ettersom deler av bygget fortsatt står tomt. Nå vurderer næringsminister Ansgar Gabrielsen å selge seg ut av IT Fornebu.

Det danske konsulentselskapet Oxford Research fikk i oppdrag av Nærings- og handelsdepartementet å utrede statens eierskap i IT Fornebu. I dag er rapporten ferdig, og konklusjonen er klar: Staten bør vurdere å selge seg ut av IT-senteret på Fornebu.

I rapporten heter det at det ikke er fremlagt dokumentasjon på at et IT-senter på Fornebu skal kunne klare å løfte næringsutviklingen i Norge, ifølge TV2 Nettavisen.

Det er stikk i strid med det Stortingsflertallet hevdet da etableringen ble vedtatt. "Visjonene er forlatt. Det handler nå mer om en næringspark i Oslo enn et internasjonalt senter", heter det i rapporten. Den konkluderer med staten bør vurdere å selge seg ut av hele prosjektet dersom utviklingen fortsetter på samme måte, ifølge TV2Nettavisen.

Til toppen