AVTALER & KONTRAKTER

Anbefaler statlig farvel til IT Fornebu

Et konsulentselskap anbefaler næringsminister Ansgar Gabrielsen å selge seg ut av IT Fornebu.

IT Fornebu skulle bli Norges svar på Silicon Valley. Den gamle hovedflyplassen skulle bli

et utklekkingsområde for nye IT-bedrifter av internasjonalt kaliber. Det var i alle fall visjonen til Ap og Frp, da de sikret flertall for prosjektet på Stortinget, der staten gikk inn på eiersiden i partnerskap med blant andre finansmannen Fred. Olsen.

Det har ikke gått helt som planlagt, ettersom deler av bygget fortsatt står tomt. Nå vurderer næringsminister Ansgar Gabrielsen å selge seg ut av IT Fornebu.

Det danske konsulentselskapet Oxford Research fikk i oppdrag av Nærings- og handelsdepartementet å utrede statens eierskap i IT Fornebu. I dag er rapporten ferdig, og konklusjonen er klar: Staten bør vurdere å selge seg ut av IT-senteret på Fornebu.

I rapporten heter det at det ikke er fremlagt dokumentasjon på at et IT-senter på Fornebu skal kunne klare å løfte næringsutviklingen i Norge, ifølge TV2 Nettavisen.

Det er stikk i strid med det Stortingsflertallet hevdet da etableringen ble vedtatt. "Visjonene er forlatt. Det handler nå mer om en næringspark i Oslo enn et internasjonalt senter", heter det i rapporten. Den konkluderer med staten bør vurdere å selge seg ut av hele prosjektet dersom utviklingen fortsetter på samme måte, ifølge TV2Nettavisen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.