Anders Igel ny konsernsjef i Telia

Anders Igel er plukket ut til å bli ny konsernsjef i Telia etter Marianne Nivert (bildet). Igel tiltrer senest 30. september, da Nivert blir pensjonist.

Anders Igel er plukket ut til å bli ny konsernsjef i Telia etter Marianne Nivert (bildet). Igel tiltrer senest 30. september, da Nivert blir pensjonist.

Anders Igel er 51 år gammel, utdannet sivilingeniør og siviløkonom, og kommer fra stillingen som administrerende direktør og konsernsjef i kontorutstyrsleverandøren Esselte.

Igel har også vært nestkommanderende i Ericsson, et selskap han dessuten har hatt det øverste ansvar for i såvel Spania som Storbritannia og Australia. Siden 1999 har han dessuten vært med i Telias styre.

- Anders Igel har de beste forutsetninger for å lede Telia. Han har i dag erfaring som leder for et internasjonalt børsnotert selskap innen konsumentvarebransjen. I tillegg har han fra sine 20 år i Ericsson kunnskaper og kontakter i telekomverdenen. Han har dokumentert at han besitter både fremsynthet og handlekraft samtidig som han er lydhør for innspill. At han gjennom sitt engasjement i Telias styre også i høyeste grad allerede har kunnskap om utviklingsmulighetene i selskapet, gjør saken enda bedre, kommenterer Telias styreformann Lars-Eric Petersson.

- Når vi nå planlegger fusjon med Sonera synes jeg at forutsetningene er til stede for å bygge noe skikkelig bra. Jeg kan vanskelig se for meg en viktigere og mer spennende utfordring enn sammen med de kunnskapsrike medarbeiderne som finnes i Sonera og Telia å bygge fremtidens nordiske telekomkonsern, sier Igel.

Avtroppende Telia-sjef Marianne Nivert, som selv ble holdt på gangen i fusjonsdiskusjonene med Sonera, gratulerer "med et klokt valg": - Anders Igel er for meg en person med bred kompetanse og et stort engasjement for de utfordringer Telia står overfor, sier hun.

Telia omsatte i fjor for 57 milliarder kroner og hadde ved utgangen av året 17.149 ansatte. Etter den planlagte fusjonen med Sonera kommer konsernet til å omsette for 83 milliarder svenske kroner og ha 34.000 ansatte.

Til toppen