Andersen Consulting med enorm jobb-respons

Har du lyst å jobbe i Andersen Consulting? Du er ikke alene. Mer enn 1000 mennesker har søkt om å bli konsulent i det prestisjetunge konsulenthuset etter at selskapet gikk ut i media og sa de ville ha 300.

Har du lyst å jobbe i Andersen Consulting? Du er ikke alene. Mer enn 1000 mennesker har søkt om å bli konsulent i det prestisjetunge konsulenthuset etter at selskapet gikk ut i media og sa de ville ha 300.

Tidligere i år gikk Andersen Consulting i Norge ut å sa de ville ha 300 konsulenter innen årets slutt, og begynte en rekrutteringsrunde. Mange ristet på hodet og tenkte: I dagens stramme arbeidsmarked skal selv Andersen få problemer.
Les mer om Andersen Consultings jobbannonse:
Andersen Consulting med bonus og partnerskap
Men det fikk de ikke. Andersen Consulting har fått en enorm tilbakemelding, og antallet søkere er oppe i hele 1000 personer. Bjørn Einar Schulstock og Sigurd Fristad ved Andersen Consulting mener grunnen er at konsulentselskapet ikke er det verste man kan ha på CV-en:

- Vi laget en god annonsekampanje som skilte seg ut fra de vanlige annonsene, samtidig som vi var endel fremme i media på grunn av ulike prosjekter.

Fristad fremholder for digi.no at det ikke vil komme på tale "å ansette noen bare for å ansette noen".

- Kvaliteten kommer fremfor kvantiteten. Hvis det blant de 1000 søkerne bare er 50 som duger, vil vi bare ansette de 50, sier han til digi.no.

Schulstock legger til at Andersen Consulting hele tiden har fortløpende kontakt med høyskolemiljøene, som konsulentselskapet rekrutterer flere personer fra. Blant annet via en "sommerleir" som studenter på blant annet NHH, BI, NTNU og fra høyskolesystemet forøvrig.

- I år kommer vi til å ta inn cirka 100 studenter som vil jobbe for oss i sommer. En slags sommerjobb, hvor studentene kan se hvordan vi jobber. Dette er nyttig både for oss og for dem, siden vi får "rimelig intelligent arbeidskraft" for en rimelig penge mens studentene kan bli enda sikrere på hvilke valg de vil ta for resten av utdannelsen, forteller Schulstock til digi.no.

Til toppen