Andersen og Klemp slutter i Birdstep

Både administrerende direktør Terje Andersen (bildet) og salgssjef Henning Klemp slutter i Birdstep.

Det oppgis ingen årsak til at daglig leder Terje Andersen gir seg i Birdstep, mens salgssjef Henning Klemp har sagt opp jobben for å bli ny visepresident for Fast i Norden.

Jørgen Bredesen, som tidligere ledet Tandberg Television, overtar som toppsjef i Birdstep etter Terje Andersen slutter, opplyser Birdstep i en børsmelding fredag.

Andersen vil motta 12 måneders lønn og beholde 334.600 opsjoner. Terje Andersen har sittet to år i sjefsstolen i teknologiselskapet Birdstep. Han ble hentet inn fra konsulentdivisjonen til PriceWaterhouseCoopers (PWC) fjerde mai 2001. Da overtok han jobben nettopp fra Henning Klemp.

Andersen har ledet an satsingen på trådløse-løsninger i Birdstep.

Det har ikke lykkes digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet å få noen kommentar til årsaken til at Andersen trekker seg. Men iMarkedet har fått en kommentar fra avtroppende salgsdirektør Henning Klemp. Han forteller at han sier opp sin jobb i Birdstep for å overta ansvaret for partnere og salg for Fast på nordisk basis.

- Jeg begynner i Fast på mandag. Dette er helt udramatisk og noe jeg har avtalt med ledelsen for lenge siden. Dette har ikke noe med avgangen til Andersen å gjøre, sier Klemp, som skal ha sluttet i Birdstep 30. april.

Den nye toppmannen i Birdstep, Jørgen Bredesen, er allerede styreformann i selskapet. Han overtok denne jobben etter Stig Herbern. Når nå Bredesen aksler direktørskjorta i Birdstep, kommer Richard Faber inn som ny styreleder. Faber representerer storaksjonær TecCapital Investments.

Bredesen er identisk med tidligere sjef for Tandberg Television. Han sluttet i Tandberg TV, sammen med finansdirektøren, i januar 2002 etter at markedet for TV-løsninger falt sammen.

Les flere IT-relaterte økonominyheter hos iMarkedet.

Til toppen