KOMMENTARER

Andre verdenskrig lagt ut på nett

5 millioner flyfoto av blant annet Auschwitz og slagskipet Bismarck ble for populære.

20. jan. 2004 - 09:55

Det britiske flyforsvaret, RAF, har i samarbeid med Keeley University lagt ut alle sine fem millioner luftrekognoseringsbilder fra andre verdenskrig på Internett. Men universitetet undervurderte interessen totalt - belastningen ble så stor at www.evidenceincamera.co.uk måtte foreløpig stenges. Hvor raskt utstyret kan forsterkes er ikke kjent.

Flyfotoene er tatt i forskjellig høyde, men mange viser krigen i både grusomme og historisk interessante bilder. Flyfoto var et av de viktigste instrumentet man hadde under andre verdenskrig for å drive etterretning og planlegging.

Bildene som er lagt ut viser blant annet invasjonsstrendene i Normandi, slagskipet Bismarck ved norske-kysten (lite bildet over) og konsentrasjonsleiren Auschwitz (stort bildet) der man tydelig ser røyken fra krematorie-ovnene (venstre side).

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.