FORBRUKERTEKNOLOGI

Android 2.0 kan være rett rundt hjørnet

Av alle ting er en diger vannbakkels det viktigste tegnet på dette.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. okt. 2009 - 14:10

Googles ansatte liker søtsaker, og derfor benytter selskapet navn på ulike kaker og desserter som kodenavn for de ulike versjonene av Android-plattformen.

Android 1.5 kalles «Cupcake», Android 1.6 kalles «Donut», mens «Éclair» og «Flan» er navnene på de neste utgavene.

Angivelig skal Éclair være kodenavnet for Android 2.0, og i går fikk selskapet levert en diger, langstrakt modell av en vannbakkels. Dette tas som et bevis på at Éclair er nært forestående.

Noen få dager før Donut ble sluppet september, ble en stor smultring plassert på plenen foran Googles hovedkortor i Mountain View, California. Den store muffinen på bildet skal ha blitt kommet på plass i april i år, kort tid før Cupcake ble gjort tilgjengelig.

Det kan selvfølgelig være at Google er ekstra tidlig ute med å få på plass éclair-modellen, men også andre signaler har tydet på at Google har kommet langt i utviklingen av neste versjon, selv om det bare er en måned siden Donut ble rullet ut.

Resten av seansen kan sees fordelt på flere opptak her.

Det er flere tegn som tyder på at Android 2.0/Éclair vil komme på denne siden av jul. Det mest hardnakkede ryktet er kanskje det om den Android-baserte Motorola-mobilen som skal selges gjennom mobiloperatøren Verizon. Et bilde av denne mobilen, offentliggjort av nettstedet Boys Genius Report, viser at programvaren har versjon 2.0. Mobilen, som har figurert under en rekke kodenavn, inkludert Droid, Sholes og Voles, skal ifølge rapporter lanseres den 30. oktober.

Alt tyder på at Google satser på å komme med forholdsvis små, men hyppige oppdateringer til Android - ikke så ulikt det selskapet gjør med blant annet nettleseren Chrome og e-posttjenesten Gmail. I de fleste tilfeller vil oppdateringene av Android kunne installeres på eksisterende modeller.

Det er ikke offentlig kjent hva som vil være nytt i Android 2.0.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.