Android 5.0-utrulling trolig utsatt

Kraftig redusert batteritid kan ha vært årsaken.

Android 5.0-utrulling trolig utsatt
Google har fjernet et problem fra Android 5.0-koden som har ført til at i alle fall enkelte Nexus 5-brukere har fått kraftig redusert batteritid. Illustrasjonen viser at en kilde som bare er oppgitt som en del av samlepotten Miscellaneous, har vært synderen. Dette har trolig ført til at utrullingen av den nye Android-versjonen har blitt utsatt. Bilde: code.google.com

Mandag kunngjorde Google at utrullingen av Android 5.0 Lollipop har startet. Det kan nå vise seg å være en sannhet med modifikasjoner. Allerede tirsdag kom det meldinger (se kommentarene til innlegget) om at utrullingen er blitt utsatt til den 12. november på grunn av én eller flere feil.

Nå tyder mye på at denne forsinkelsen skyldes en feil som kraftig reduserer batteritiden til Nexus 5. Dette er en feil som ble rapportert inn allerede i juni i år, men som tydeligvis har vært vanskelig å reprodusere og få tatt knekken på.

Brukere av tidlige Lollipop-utgaver har meldt om at en kategori kalt «Miscellaneous» står for så mye som 70 prosent av strømforbruket på Nexus 5-enheter, selvfølgelig avhengig av hva annet enheten brukes til.

Les også: Navnet ble «Lollipop»

Trevor Jones hos Google bekreftet for omtrent et døgn siden at Android-teamet var kjent med feilen og i gang med å forsøke å løse den. Teorien var da at feilen var knyttet til WiFi-funksjonalitet og et abnormt høyt antall «IRQ wakeup events».

Noen timer senere skrev Jones at feilen anses som løst.

Det er uklart for digi.no om Google har faktisk har bekreftet forsinkelsen og at denne feilen er årsaken til det. Men det har kommet veldig få rapporter fra brukere som faktisk har mottatt Android 5.0-oppdateringen. I tillegg er ikke avbildninger av Android 5.0 tilgjengelige på denne siden til annet enn Nexus 9 og Nexus Player.

    Les også: