FORBRUKERTEKNOLOGI

Android eller døden for Motorola

Introduserte sin første mobil med Googles plattform i går.

Motorola Cliq/Dext Android-baserte mobil
Motorola Cliq/Dext Android-baserte mobil
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. sep. 2009 - 10:13

Motorola var blant pionerene innen mobiltelefonteknologi og lanserte i 1983 den første mobilen som ble godkjent av de amerikanske telemyndighetene, Federal Communications Commission.

Så sendt som i 2006 var verdens mest solgte mobiltelefon en Motorola-modell, RAZR, som i løpet av to år solgte i over 50 millioner eksemplarer.

Etter det har det bare gått nedover for mobilsalget til det amerikanske selskapet. I forrige kvartal var markedsandelen på 6 prosent, etter å ha vært på nærmere 20 prosent i 2007.

I går introduserte selskapet det som kan vise seg å være et siste håp for selskapet, en Android-basert smartmobil med fysisk QUERTY-tastatur.

Mobilen kalles Cliq i USA og Dext i resten av verden. Den leveres med 3,1 tommers skjerm, 5 megapiksler kamera, GPS- og WLAN-støtte og Motoblur-programvaren som skal hjelpe brukerne med å holde styr på alle meldingene de får inn via e-post og sosiale nettverk.

Motorola Cliq/Dext Android-baserte mobil
Motorola Cliq/Dext Android-baserte mobil

Det viktige for Motorola er at de nå tilbyr modeller som ikke drukner i den mengden av Android-baserte mobiler som ventes i månedene framover, og som har en pris som er attraktiv for brukerne. Om den eksklusive avtalen med T-Mobile i USA er et sjakktrekk, vil vise seg. Apples iPhone har lykkes i USA til tross for lignende avtale med AT&T.

Dersom ikke Motorola lykkes med Android-satsingen, kan det bety slutten for hele mobilsatsingen fra selskapet. Det har ligget i kortene lenge. Men foreløpig har Android-mobilene til gode å vise til imponerende salgstall, til tross for mye oppmerksomhet fra både presse og potensielle brukere.

Motorola oppgir ikke noen konkret dato for når Cliq/Dext kommer på markedet, men antyder i en pressemelding at det vil skje i fjerde kvartal i år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.