BEDRIFTSTEKNOLOGI

Android frir til bedriftene

Google varsler ny plattform, med tunge partnere i ryggen.

SEPARAT: Android for Work skal gjøre Android enda mer aktuell på arbeidsplassen. Adskilte apper, her symbolisert med koffert-ikoner, skal sørge for å ivareta bedriftes behov.
SEPARAT: Android for Work skal gjøre Android enda mer aktuell på arbeidsplassen. Adskilte apper, her symbolisert med koffert-ikoner, skal sørge for å ivareta bedriftes behov.
26. feb. 2015 - 12:23

Google tar mål av seg å gjøre Android mer tiltalende for bedriftsbrukere. Det gjør de gjennom en bred utvidelse av sitt «Android for Work»-program, som først ble presentert i fjor sommer - den gangen med få detaljer.

Initiativet bygger videre på konseptet med et klart skille mellom arbeid og det private på telefonene, nærmere bestemt ved hjelp av adskilte konteinere og profiler for dette.

Det siste året har Google herdet operativsystemet ytterligere, men også utviklet bedre og mer hensiktsmessige verktøy for de som skal administrere enhetene, samt brukerne.

Android er på plass i over en milliard smarttelefoner, mange av dem er i bruk i næringslivet, men som Google selv vedgår i gårsdagens kunngjøring, er potensialet hittil nokså uutnyttet.

Meldingen sier rett ut: Android er klar for jobb.

I fjor fant Apple og IBM sammen i et felles forsøk på å tekkes bedriftsbrukere med programvare for mobil og nettbrett. Det er liten tvil om at dette er Googles svar på utfordringen.

Les saken: Apple og IBM inngår ekteskap

Økosystem

For å gjøre Android for Work mer relevant har Google fått en lang rekke aktører med på banen. Partnere inkluderer SAP, Blackberry, Citrix, Salesforce, Adobe, Cisco, F5, og alle de største produsentene av Android-telefoner, som Samsung, HTC, LG, Lenovo og Huawei for å nevne noen.

IT-avdelingen vil kunne rulle ut og administrere godkjente apper i egne bedriftsprofiler, der alle data er sikret med standardkrypteringen, men ytterligere forbedret gjennom SELinux (Security Enhanced Linux) på enheter med nyeste Android 5.0 «Lollipop».

Bedriftsapper

Google har også utviklet en serie egne bedriftsversjoner av appene sine til formålet, blant annet for e-post (inkludert Microsoft Exchange og Notes-støtte), kalender, kontakter, dokumenter, regneark, presentasjon og nettleser. Ikonene for slike apper er visuelt preget av et koffert-symbol, og appene kan leve side om side med de forbrukerrettede utgavene.

For eldre operativsystem tilbake til og med Android 4.0 «Ice Cream Sandwich», eller enheter uten innebygget støtte for arbeidsprofiler/adskilte konteinere har Google laget en særskilt Android for Work-app.

- Denne appen, som gir sikker e-post, kalender, kontakter, dokumenter, nettsurfing og tilgang til godkjente jobb-apper, kan fullt ut administreres av IT-avdelingen, heter det i kunngjøringen.

De etablerer også en egen app-butikk døpt Google Play for Work, som ifølge selskapet forenkler arbeidet med sentralisert utrulling og administrasjon av alle apper til plattformen.

Dropper Knox

Den største endringen fra da Android for Work ble kunngjort under fjorårets I/O-konferanse er at Google likevel ikke vil basere Work-plattformen sin på Samsungs Knox-teknologi.

- Det var den opprinnelige planen, men vi endte ikke opp med å integrere kode fra Samsung. I stedet valgte vi egne teknologier. Samsung og andre maskinvareleverandører står fritt til å bygge sin egen teknologi på toppen av dette, eller i tillegg, sier Googles produktdirektør Rajen Sheth til Recode.

Litt bakgrunn: Dette er Know 2.0

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.