RESULTATERFINANS

Android gir HTC kraftig salgsvekst

Gode resultater og enda bedre utsikter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juli 2010 - 08:50

Mobilleverandøren HTC kom denne uken med foreløpige kvartalstall. Disse viser at selskapet omsatte for 60,532 milliarder taiwanske dollar (12,9 milliarder kroner) i andre kvartal i år. Dette er 58,45 prosent mer enn i samme kvartal i fjor og 60,5 prosent mer enn i årets første kvartal.

Driftsresultatet var denne gang på 9,172 milliarder taiwanske dollar (1,97 milliarder kroner), mens nettoresultatet før skatt var på 8,641 milliarder taiwanske dollar (1,87 milliarder kroner).

Inntektene er høyere enn det HTC selv hadde forventet, hvor det måned for måned har satt nye omsetningsrekorder.

HTC var det første selskapet som lagde en kommersielt tilgjengelig Android-mobil, G1, og selv om selskapet fortsatt tilbyr Windows Mobile-baserte mobiler, har fokuset de siste årene vært rettet mot Android. Det er dog ventet at HTC vil lansere flere nye mobiler med Windows Phone 7 mot slutten av året.

Kilder ved taiwanske komponentleverandører forteller til Digitimes at HTC kan komme til å øke leveransene av smartmobiler med 60 til 70 prosent i andre halvdel av 2010, sammenlignet med første halvdel. Dermed vil selskapet til sammen kunne levere nærmere 24 millioner enheter i år, noe selskapet skal ha hatt som internt mål for 2010 siden begynnelsen av året.

I april antydet HTC offentlig at selskapet ville levere 7,8 millioner enheter i første halvdel av året. Det faktiske antallet ble 8,7 millioner, ifølge Digitimes. Dette til tross for at HTC ikke har vært i stand til å dekke etterspørselen på grunn av komponent- og materialmangel.

I Norge er Android-modellen HTC Desire bortimot umulig å oppdrive.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.