Android-hybrid fra HP

Som en Chromebook med avtakbar berøringsskjerm.

Android-hybrid fra HP
SlateBook X2 er både en bærbar pc med redusert størrelse på tastaturet, og et 10 tommers nettbrett med Android. Bilde:

HP har lansert en Android-basert kombinasjon av nettbrett og pc, SlateBook X2, i praksis et alternativ til Chromebook der skjermen er avtakbar og kan styres gjennom berøring. Windows 8-skeptikere kan betrakte den som et rimeligere alternativ til HPs tilsvarende Windows-baserte Envy X2. Forskjellen er ikke bare pris og operativsystem: SlateBook X2 har mindre skjerm, rimeligere komponenter, og kassen er i sin helhet i plast, i motsetning til Envy X2s kombinasjon av plast og aluminium.

HP Norge oppgir en veiledende listepris på 4990 kroner, mva inkludert.

SlateBook X2 har ti tommers skjerm i en oppløsning på 1920 x 1200 punkter, altså full HD. Den drives av Nvidias nye prosessor Tegra 4, med fire kjerner, 2 gigabyte minne og en klokkefrekvens på 1,8 gigahertz, samt integrert grafikk. Det skulle tilsi bedre ytelse enn dagens ti tommers brett fra både Samsung og Apple (Nvidia påstår dobbel ytelse, men det har ingen målt ennå). Android-versjonen er 4.2.2, altså Googles nyeste.

Apparatet leveres med et internt fillager (SSD av typen eMMC) på opptil 64 gigabyte.

Tastaturet har redusert størrelse (91 prosent), spor for SD-kort, utganger for henholdsvis USB 2.0 og HDMI, samt plass til et ekstra batteri. Tilleggsbatteriet skal gi 16 timers brukstid, og kan også brukes til å lade hovedbatteriet i skjermen.

Tilleggsbatteriet gjør SlateBook X2 noe tykkere enn konkurrentene, det vil si 20 millimeter, og bidrar også til at vekten øker fra 1,27 til 1,4 kilogram.

SlateBook som brett.
SlateBook som brett.

WLAN (802.11a/b/g/n) og Bluetooth er lagt til skjermen. Den er ellers utstyrt høyttalere, lyduttak og to kameraer, et på 720p på brukersiden og et på 1080p på baksiden.

SlateBook X2 har bruksområder tilsvarende både Chromebook og ti tommers nettbrett. Den gir tilgang til alle Google-applikasjoner og -tjenester. Den leveres med kontorpakken Kingsoft Office en pakke med tekstbehandling, presentasjon og regneark som håndterer filer i Microsoft-formatene, samt tilpassede HP-applikasjoner kom kan være hendige både på jobb og privat, blant annet en filhåndterer og en applikasjon for utskrift.

Apparatet loves tilgjengelig på det norske markedet i august.