ANALYSER

Android inntar tronen hos NetCom

Kinesisk lavprismodell trekker opp aprilsalget.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. mai 2011 - 09:39

NetCom kom i dag med selskapets salgstall for smartmobiler i april. De viser at det for første gang har blitt solgt flere Android-mobiler enn iOS-mobiler, det vil si iPhone.

- Android har lenge yppet seg mot Apples iOS og nå går Android for første gang forbi konkurrenten i totalt salgsvolum. Det er interessant å følge Androids fremgang, etter at Apple har sittet på tronen i smarttelefonsegmentet siden den første iPhonen ble lansert i 2008, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom, i en pressemelding.

Vederhus snakker her om lanseringen i Norge. I USA ble iPhone lansert i juni 2007.

I april var 46 prosent av smartmobilene som ble solgt gjennom NetComs salgskanal, basert på Android. Andelen til Apples iOS var på 43 prosent, mens 11 prosent var basert på Symbian.

Dersom NetComs tall er representative for Norge generelt, er det klart at smartmobilmarkedet i Norge ikke helt følger trendene i det globale markedet. Der har Symbian lenge vært den mest solgte plattformen, men relativt har nylig blitt passert av Android. Denne ukens tall fra Canalys forteller at iPhone hadde en markedsandel på 19 prosent globalt i første kvartal i år.

Den kinesiske smartmobilen ZTE Blade.
Den kinesiske smartmobilen ZTE Blade.

Nesten alle som kjøper mobiltelefon gjennom NetComs salgskanal kjøper smartmobil. Andelen var i april på hele 86 prosent. Salgskanalen inkluderer butikkene i Telebutikken-kjeden, samt NetComs nettsted og kundesenter.

Vederhus forteller at den relativt billige Android-mobilen ZTE Blade, som kom inn på topp ti-listen i mars, nå har klatret helt opp på andreplass, bak iPhone 4. Det skyldes trolig at mobilen har fått relativt gode omtaler, til tross for den lave prisen.

Sony Ericssons Arc-modell er også nykommer på listen og har inntatt tredjeplassen i april. Dette er en langt dyrere modell.

Dette har ført til at den mer enn ett år gamle Desire-modellen ikke lenger er den mestselgende Android-mobilen hos NetCom.

Dette er de ti mest solgte smartmobilene hos NetCom i april:

1. (1) iPhone 4 (iOS)

2. (7) ZTE Blade (Android)

3. (-) Sony Ericsson Arc (Android)

4. (2) HTC Desire (Android)

5. (6) Sony Ericsson X8 (Android)

6. (4) HTC Desire HD (Android)

7. (3) Sony Ericsson X10 Mini Pro (Android)

8. (8) Nokia N8 (Symbian)

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

9. (10) Nokia C7 (Symbian)

10. (-) HTC Desire Z (Android)

I den første parentesen i listen over, vises plasseringen i mars. I den andre parentesen vises operativsystemet til mobilen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.