Android kan bli stort for HTC Dream

Begrenset lagringsplass hindrer trolig støtte for kommende versjoner.

Android kan bli stort for HTC Dream

Begrenset lagringsplass hindrer trolig støtte for kommende versjoner.

Den første kommersielt tilgjengelige mobilen som er basert på Googles Android-plattform, HTC Dream, som selges av T-Mobile under navnet G1, kan ha for lite internt flashminne til å kunne romme kommende versjoner av Android.

Google-teknikeren Jean-Baptiste Queru skriver i et Twitter-innlegg at håper at slike oppdateringer også vil være mulig i framtiden, men kan ikke garantere det. Innlegget er en kommentar til denne artikkelen på nettstedet Android and Me.

Artikkelen har i ettertid blitt oppdatert flere ganger, blant annet med et svar fra T-Mobile hvor det går fram at mobiloperatøren planlegger å samarbeide med Google om å komme med framtidige programvareoppdateringer til G1-mobilen. Men svaret sier ikke noe om hvorvidt dette dreier seg om sikkerhets- og feilfikser eller nye versjoner som introduserer ny funksjonalitet.

Android 1.5 kom i våren og hadde kodenavnet «Cupcake». Også i kommende oppgraderingene til operativsystemet vil ha kodenavn inspirert av kaker eller deserter. «Donut», «Eclair» og «Flan» skal være navnene på de kommende utgavene.

    Les også:

Til toppen