PERSONLIGTEKNOLOGI

Android kan bli stort for HTC Dream

Begrenset lagringsplass hindrer trolig støtte for kommende versjoner.

Den første kommersielt tilgjengelige mobilen som er basert på Googles Android-plattform, HTC Dream, som selges av T-Mobile under navnet G1, kan ha for lite internt flashminne til å kunne romme kommende versjoner av Android.

Google-teknikeren Jean-Baptiste Queru skriver i et Twitter-innlegg at håper at slike oppdateringer også vil være mulig i framtiden, men kan ikke garantere det. Innlegget er en kommentar til denne artikkelen på nettstedet Android and Me.

Artikkelen har i ettertid blitt oppdatert flere ganger, blant annet med et svar fra T-Mobile hvor det går fram at mobiloperatøren planlegger å samarbeide med Google om å komme med framtidige programvareoppdateringer til G1-mobilen. Men svaret sier ikke noe om hvorvidt dette dreier seg om sikkerhets- og feilfikser eller nye versjoner som introduserer ny funksjonalitet.

Android 1.5 kom i våren og hadde kodenavnet «Cupcake». Også i kommende oppgraderingene til operativsystemet vil ha kodenavn inspirert av kaker eller deserter. «Donut», «Eclair» og «Flan» skal være navnene på de kommende utgavene.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.