FORBRUKERTEKNOLOGI

Android-mobil får ferdiginstallerte kart

Ikke overraskende er det Garmin som står bak.

Garmin-Asus nüvifone-modellene A50 og M10
Garmin-Asus nüvifone-modellene A50 og M10
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. feb. 2010 - 14:19

Garmin-Asus, mobilalliansen mellom nettopp Garmin og Asus, kunngjorde i dag at alliansen skal komme med to nye mobilmodeller dette halvåret.

Den ene modellen heter nüvifone A50 og er den første nüvifone-mobilen som er basert på Android-plattformen. Mobilen er utstyrt med 3,5 tommer skjerm med HVGA-oppløsning (480x320 piksler) og 4 gigabyte med intern lagringsplass. I tillegg støtter mobilen microSD-kort.

Garmin-Asus oppgir ikke så veldig mye mer om den fysiske enheten, utover at den skal ha kompass, akselerometer og et 3 megapikslers kamera med autofokus og støtte for automatisk geotagging. Den skal dessuten leveres med stativ og ladekabel for bruk i bil.

På programvaresiden ser det ut til at den vil leveres med de vanlige Google-tilpassede applikasjonene, inkludert Google Maps. Men en del løsninger skal være mer knyttet til brukerens posisjon enn det som er standard i Android. Dette inkluderer blant annet verktøy for e-post og tekstmeldinger.

Det loves også støtte for synkronisering av e-post, kontakter og kalendere med Microsoft Exchange Server.

I tillegg kommer altså Garmins egen sving-for-sving navigasjon med taleanvisninger for både bilister og fotgjengere. Blant funksjonaliteten som hjelp til å velge riktig kjørefelt foran kryss og avkjøringer, samt visning av veiskilt på skjermen.

Den viktigste fordelene med forhåndsinstallerte kart i mobiler som denne, er at brukeren kan redusere utgiftene knyttet til nedlasting av data, spesielt når man befinner seg utenland. Ulempen er at de forhåndsinstallerte kartene antagelig ikke dekker hele verden og at de blir utdatert etter en stund. Garmin-Asus oppgir ikke hva nedlastbare kartoppdateringer eventuelt vil koste.

Riktignok, fordi mobilen tross alt kan laste ned data over mobilnettet, så er det en del informasjon som kan lastes ned og oppdateres etter behov. Dette inkluderer sanntidsinformasjon om blant annet vær, flyavganger- og ankomster, bensinpriser og fotobokser. Men hvilke tjenester som tilbys varierer fra land til land.

A50 skal komme i salg i løpet av dette halvåret. Hva mobile vil koste, er ikke kjent.

Garmin-Asus nüvifone-modellene A50 og M10
Garmin-Asus nüvifone-modellene A50 og M10

I samme periode kommer Garmin-Asus også med modellen M10, som er basert på Windows Mobile 6.5.3. Den har mange av de samme muligheten som A50, inkludert navigasjonen, men mer fokus på andre tjenester enn Googles.

M10 har 3,5 tommers skjerm, støtte for WLAN og HSDPA, 512 megabyte RAM, 4 gigabyte flashminne og 1500 mAh batterikapasitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.