TELEKOM

Android-mobil får Flash-støtte

HTCs tredje Hero kommer til Europa først.

24. juni 2009 - 15:52

HTC og Adobe kunngjorde i dag at HTCs kommende Hero-mobil, vil være den første Android-baserte mobilen som utstyres med støtte for Adobes Flash-teknologi.

- Som det første Android-produktet med Flash representerer HTC Hero en milepæl for Android og Flash Platform. Nærmere 80 prosent av alle videoer på Internett bygger på Adobes Flash-teknikk, og forbrukere ønsker tilgang til spennende webinnhold hvor som helst, sier David Wadhwani, sjef for Adobes plattformvirksomhet, i en pressemelding.

En video hvor Flash demonstreres på en HTC Hero, finnes på denne siden.

Den nye mobilen fra HTC støtter også progressiv streaming av store MP3-filer fra webservere og lokale fillagre, samt for videokodeker som Sorenson og On2 VP3.

HTC Hero skal være verdens første mobil som er belagt med teflon. Dette svært glatte materialet skal gi mobilen en mer varig overflate, som samtidig er myk å berøre.

HTC Hero <i>Bilde: HTC</i>
HTC Hero Bilde: HTC

Mobilen har mye felles med dagens HTC Magic-modell, som nå selges i Norge. Brikkesettet ser ut til å være felles, det samme gjelder den 3,2 tommer store skjermen.

Støtten for lyd- og bildeformater er derimot ikke identisk. Magic støtter blant annet Ogg, mens Hero i stedet støtter Windows Media Audio. I tillegg støtter Hero blant annet videoformatene H.263, H.264 og Windows Media Video 9.

Kameraet i Hero støtter 5 megapiksler, mot 3,2 megapiksler i Magic.

Hero har dessuten en 3,5 mm jack lydutgang, noe som forenkler valget av hodetelefon. Den leveres også med en dedikert, fysisk søkeknapp.

Batterikapasiteten til Hero skal være noe høyere, slik at både taletid og standytid er noe utvidet.

Hero er dessuten den første HTC-mobilen med HTC Sense, som er et sett med ny programvarefunksjonalitet som skal gjøre bruken mer behagelig. Dette inkluderer ting som å skru av ringelyden ved å tippe mobilen over på siden, en ny funksjon som skal gjøre det raskere å ringe, nye profilegenskaper og «Stay Close», som i et eneste brukergrensesnitt integrerer informasjon om kontaktene fra flere ulike kilder, inkludert Facebook-statusoppdateringer, Flikr-bilder, e-post, tekstmeldinger og samtalehistorikk.

HTC skal komme i salg i Europa i løpet av juli, før den lanseres i Asia senere på sommeren. I Nord-Amerika skal det tilbys en egen variant som først blir klar senere i år. Noen pris er foreløpig ikke oppgitt.

    Les også:

HTC Hero er basert på Android.
HTC Hero er basert på Android.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.