Android-mobil helt til topps hos NetCom

iPhone for første gang vippet ned av tronen, mens Nokia-modell holder koken.

Samsungs Galaxy S II kom på markedet i Norge allerede for 11 måneder siden.
Samsungs Galaxy S II kom på markedet i Norge allerede for 11 måneder siden. (Bilde: Samsung)

iPhone for første gang vippet ned av tronen, mens Nokia-modell holder koken.

For første gang siden NetCom begynte å offentliggjøre lister over de mest solgte smartmobilene gjennom selskapets salgskanaler, er det ikke en iPhone-modell som ligger på førsteplass.

Derimot er den aldrende kjempen Samsung Galaxy S II som nå troner på toppen.

– Det er nesten så vi ikke trodde det skulle skje. Men Samsung Galaxy S II har vært en spydspiss for Android i Norge, og Galaxy S II har snust på førsteplassen i et par måneder nå, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding.

Dominansen til Samsung er stor hos NetCom. Halvparten av modellene på topplisten i mars er levert av selskapet.

– Samsungs produkter har vært godt synlige i mars, men har ikke hatt spesielle prisfordeler. Vår pris for Galaxy S II er lavere nå i april enn den var forrige måned, sier Renaas.

Bortsett fra Apples mobiler, er det bare Nokias Lumia 800 som gir Android-mobilene skikkelig konkurranse hos NetCom. Mobilen beholder fjerdeplassen fra februar, men den totale andelen til Windows Phone går litt ned, fra 8 til 7 prosent.

Android vokser fra 49 til 50 prosent, mens iPhone totalt beholder sine 43 prosent. Salget av Symbian og andre smartmobil-plattformer har tydeligvis stoppet helt opp hos NetCom.

Listen over de mest solgte smartmobilene i NetComs salgskanaler i mars sees nedenfor. Plasseringen i februar vises i parentes.

1. (2) Samsung Galaxy S II

2. (1) Apple iPhone 4S

3. (3) Apple iPhone 4

4. (4) Nokia Lumia 800

5. (6) Samsung Galaxy 5

6. (8) Samsung Galaxy Xcover

7. (5) Sony Ericsson ARC S

8. (-) Samsung Galaxy Note

9. (-) Samsung Galaxy Y

10. (-) HTC Sensation

Samsung skal senere i år lansere en oppfølger til Galaxy S II. Denne vil trolig hete Galaxy S III. Ifølge enkelte kilder skal det allerede ha blitt forhåndsbestilt 10 millioner eksemplarer av denne modellen, allerede før spesifikasjonene er offentliggjort. Men Samsung vil trolig møte konkurranse fra HTC-flaggskipet One X, som nettopp har kommet i salg.

    Les også:

Til toppen