Android-mobiler får også «3D Touch»

Synaptics viser frem sin løsning.

Android-mobiler får også «3D Touch»
En løsning som ligner Apples 3D Touch vil snart dukke opp på Android-produkter, takket være Synaptics. Bilde: Apple

Apples nye iPhone 6S har en teknologi kalt 3D Touch, som kjenner igjen hvor hardt man trykker på skjermen og åpner dermed for nye muligheter i grensesnittet.

Det er mye som tyder på at andre produsenter av smartmobiler – og andre enheter – vil etter hvert også kunne bygge inn tilsvarende teknologi i sine produkter.

Selskapet Synaptics har nå vist frem (via Venturebeat) det de kaller for ClearForce, som også gjør det mulig for brukere å trykke inn på skjermene. Det er logisk å anta at denne teknologien vil ankomme Android-telefoner på sikt, Synaptics regner faktisk med at de første produktene med ClearForce vil dukke opp tidlig i 2016.

Les også: Apple kjøper bildeanalyse-selskap

Litt av ideen er å muliggjøre dybdegjenkjenning for flere typer brukere og flere applikasjoner, eksemplene er å kunne påvirke hvilken hastighet teksten skrolles med, jobbe med tekst og bilder på nye måter, eller påvirke spill på nye måter. Det å kunne ta bilder ved å trykke på skjermen med en spesifikk styrke er også et eksempel. Teknologien kan, i likhet med 3D Touch, lese flere nivåer av dybde.

Åpner for nye interaksjoner

Synaptics-visesjefen Kevin Barber sier i en pressmelding at dette er et spennende nytt steg for menneskelig interaksjon med smartmobiler, og at det vil snart bli standard i bransjen.

Det er foreløpig ikke klart hvilke produsenter som er om bord per nå, og det er heller uvisst om Google kommer til å legge inn støtte for dybdegjenkjenning offisielt inn i neste versjon av Android.

Les også: Samsung kan ha snudd skuta

Det er en annen produsent enn Apple som allerede har vist frem lignende teknologi, nemlig Huawei med sin Mate S. Det er imidlertid uvisst hvor bra deres løsning fungerer og hvor integrert det er i operativsystemet.