ANALYSER

– Android når milliarden i 2013

Venter salgsvekst for plattformen i flere år framover.

Statuene som representerer de ulike Android-versjonene, finnes ved Googles hovedkontor i Mountain View, California. Her er også en ny og varmesikker Jelly Bean-figur kommet på plass, etter at den første smeltet i varmen.
Statuene som representerer de ulike Android-versjonene, finnes ved Googles hovedkontor i Mountain View, California. Her er også en ny og varmesikker Jelly Bean-figur kommet på plass, etter at den første smeltet i varmen. Bilde: Hugo Barra/Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. sep. 2012 - 07:56

Analyseselskapet IHS iSuppli kom denne uken med en prognose om salget av smartmobiler i årene som kommer. Prognosen tar spesielt for seg Android-plattformen, som analyseselskapet mener vil vokse prosentvis svært kraftig det kommende året, med minst en dobling av det totale antallet solgte Android-mobiler innen utgangen av 2013. Innen da mener iSuppli at antallet har passert 1,1 milliarder solgte enheter siden lanseringen i 2008.

I år ventes det å bli solgt 357 millioner Android-smartmobiler, mens salget ventes å øke til 451 millioner i 2013. iSuppli at salget vil fortsette å vokse i de kommende årene, slik at det totale antallet solgte Android-mobiler vil nærme seg 3 millioner innen utgangen av 2016.

Hugo Barra, direktør for produktledelse hos Google, kunngjorde i går at selskapet nå har registrert mer en 500 millioner aktiverte Android-enheter. Antallet Android-enheter som blir aktivert er nå på 1,3 millioner per dag. Dette omfatter også andre typer enheter enn smartmobiler, men ikke enheter med spesialutgaver av Android, som tilbys helt uavhengig Google. Amazons Kindle Fire er et eksempel på en slik enhet.

iSuppli kaller dagens smartmobilmarked for et løp med to hester. Android og Apples iOS ventes til sammen å ha en markedsandel på 76 prosent i år. Resten deles mellom Symbian, Windows Phone, BlackBerry, Bada og noen mindre plattformer.

Analyseselskapet mener at det til sammen vil være solgt 527 millioner iOS-baserte smartmobiler, altså iPhone, innen utgangen av 2013, og at milliarden først vil nås i 2015. Apple kunngjorde i går at selskapet totalt hadde solgt 400 millioner iOS-enheter ved utgangen av juni. Men dette inkluderer også iPod og iPad.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.