– Android og Chrome skal ikke fusjoneres

De løser forskjellige problemer, sier Googles styreformann.

Googles styreformann, Eric Schmidt, ble intervjuet på scene av sjefredaktør Alan Rusbridger under Big Tent Activate Summit 2013 i New Dehli denne uken.
Googles styreformann, Eric Schmidt, ble intervjuet på scene av sjefredaktør Alan Rusbridger under Big Tent Activate Summit 2013 i New Dehli denne uken. (Bilde: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg/Getty Images/All Over Press)

De løser forskjellige problemer, sier Googles styreformann.

I forrige uke kom nyheten om at Andy Rubin, som har ledet utviklingen av Android siden 2003, har tatt fatt på helt nye oppgaver i Google. Rubins erstatter som Android-sjef er Sundar Pichai, som også er sjef for Googles Chrome- og Chrome OS-plattformer. Dette har ført til spekulasjoner om at Google har planer om å slå sammen de to plattformene.

Nå avvises dette av Googles styreformann, Eric Schmidt, som i går deltok under konferansen Big Tent Activate Summit i New Dehli, India.

– Google tar ikke avgjørelser basert på hvem som er lederen, men på hvor teknologien tar oss, sa Schmidt.

– I Android, som primært er en Java-lignende utviklingsplattform, løser Chrome et annet problem. Det vil helt klart bli flere likheter, men de [Android og Chrome, red. anm.] vil forbli separate i veldig lang tid fordi de løser ulike problemer, sa Schmidt.

Et videoopptak av hele seansen finnes her.

Til toppen