FORBRUKERTEKNOLOGI

Android på vei inn i TV-en

MIPS frigir kildekoden som kan revolusjonere hjemme­elektronikk.

5. aug. 2009 - 09:27

Android ble opprinnelig utviklet som et operativsystem for smarte mobiltelefoner, men det er ingenting i veien for at plattformen kan drive også andre enheter.

MIPS Technologies har portet Android til MIPS-arkitekturen og frigir nå kildekoden som gjør at operativsystemet kan kjøres på svært mye hjemmelektronikk.

Det er også ventet at Android vil dukke opp på småmaskiner (netbooks) inneværende år, selv om lite foreløpig er bekreftet fra pc-leverandørene.

Mens mange er spente på hva Googles nylig kunngjorte Chrome OS bringer til bordet, brer Google-sponsede Android seg ut til stadig nye maskinvarearkitekturer.

- Utviklere vil nå kunne ta i bruk denne revolusjonerende plattformen på forbrukselektronikk som set-top-bokser, digitale tv-er, mobile internettenheter (mids), mediespillere og VoIP-systemer, skriver selskapet i en uttalelse.

Får HD-støtte

I tillegg til å frigi kildekoden er selskapet i ferd med å utvikle HD-støtte for plattformen. Ifølge Eeetimes planlegger MIPS Technologies å demonstere en fungerende løsning i slutten av måneden.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.