BEDRIFTSTEKNOLOGI

Android-salget eksploderer

60 prosent økning i salget på én måned.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juni 2010 - 11:16

Google kunngjorde den 20. mai, under Google I/O-konferansen, at antallet nye Android-mobiler som ble aktivert hver dag, hadde passert 100 000.

I forbindelse med Motorolas avduking av den kommende Droid X-mobilen i går, fortalte Andy Rubin, sjef for Android hos Google, om hvordan salget av Android-baserte enheer har utviklet seg.

– Det aktiveres nå 160 000 nye Android-baserte enheter hver dag, og Android Market har nå vokst til over 65 000 applikasjoner, sier Rubin i en pressemelding. Han fortalte videre at alle Droid-mobiler fra Motorola med Verizon Wireless-abonnement vil oppgraderes til Android 2.2 i løpet av sommeren.

I februar i år meldte Google om 60 000 daglige aktiveringer av Android-baserte enheter. Det har til nå blitt lansert 60 ulike, Android-baserte produkter fra i alt 21 ulike maskinvareleverandører og 59 mobiloperatører.

Motorola Droid X <i>Bilde: Motorola</i>
Motorola Droid X Bilde: Motorola

Den nye Droid X-mobilen skal også selges gjennom Verizon Wireless. Det skal komme i salg i USA i juli, men det er ikke oppgitt hvorvidt den vil bli tilbudt i andre land. Siden det er en CDMA-basert mobil, er den lite aktuell i Europa.

Mobilen framstår som en ny toppmodell som skal kunne utfordre HTC Evo, som også støtter CDMA-baserte mobilnett. Den har 4,3 tommers skjerm (854 x 480 piksler), 1 GHz prosessor, 8 megapiksel kamera med støtte for 720p videoopptak. Mobilen har 8 gigabyte internt minne og vil leveres med en minnekort på 16 gigabyte. Ved lanseringen vil den leveres med Android 2.1.

Forøvrig kunngjorde Rubin i et eget blogginnlegg i går at kildekoden til Android 2.2 har blitt gjort til åpen kildekode. Flere detaljer om dette finnes her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.