Android sikker nok for Pentagon

I alle fall hvis enhetene leveres av Dell.

Dells Streak-modell med Android 2.2 er sertifisert for militær bruk i USA.
Dells Streak-modell med Android 2.2 er sertifisert for militær bruk i USA.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. nov. 2011 - 11:08

Det amerikanske forsvarsdepartementets Defense Information Systems Agency (DISA) har ifølge Dell sertifisert selskapets Android-baserte Streak-modell for bruk i forsvarsnettverk.

Brukerne vil ved hjelp av enhetene få tilgang til kommando- og kontrollprogramvare, informasjon de har på sine pc-er og et antall løsninger som skal gi soldater i felten tilsvarende operasjonsmuligheter som det de har inne i kontrollerte omgivelser.

Nå er det ikke noen standardutgave av Android som skal benyttes. Enhetene fra Dell tar i bruk både Dell Mobile Security for Android og Good for Government-systemet fra Good Technologies.

Til sammen skal dette gi forbedret datasikkerhet og tilgangskontroll, sikker tilgang til e-post, kalender og dokumenter ved hjelp av blant annet kryptering og sandkasse-løsninger. Mobilene kan blant annet administreres via Microsoft Exchange.

I kunngjøringen fra Dell vil sertifiseringen av Streak bidra til at også kommende Android-enheter fra selskapet, som kan ventes i 2012, raskt vil kunne tas i bruk i militære omgivelser.

Detaljer om hvordan de sertifiserte Android-enhetene fra Dell skal konfigureres, finnes i dette filarkivet. Blant annet skal støtten for Android Market deaktiveres.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.